Младожења из Котор Вароша спискао слатку па пријавио крађу

Младожења из Котор Вароша спискао слатку па пријавио крађу 20.09.2017 11:31 | Небојша Томашевић

Котор Варош - Полицајац С. Ђ. (23) из Котор Вароша ухапшен је због сумње да је лажно пријавио крађу око 20.000 марака које је добио на својој свадби, сазнаје "Глас Српске".

Незванично сазнајемо да је он сав новац и злато које су гости даровали на свадби искористио да врати своје старе дугове, за које нико од укућана није знао, након чега је то покушао прикрити рекавши да га је неко покрао.

- Супрузи и породици је казао да су паре током ноћи однијели лопови. Затим је отишао у полицију у Котор Варошу и пријавио крађу - казао је извор близак истрази.

Инспектори су током испитивања о околностима крађе посумњали да С. Ђ. лаже па је послан на полиграфско тестирање. Тада су се потврдиле сумње његових колега инспектора, па је полицајац приведен.

У Полицијској управи Бањалука потврдили су да је С. Ђ. ухапшен.

- Полиција је 18. септембра поднијела извјештај бањалучком Окружном тужилаштву против С. Ђ. због сумње да је 11. септембра, док није био на дужности, извршио кривична дјела тешка крађа и лажно пријављивање кривичног дјела - рекла је портпарол Полицијске управе Бањалука Марија Маркановић. Она је истакла да су све даље мјере против њега у надлежности тужилаштва.

Према незваничним информацијама из полиције, овакав вид крађе није одавно забиљежен. У ранијем периоду дешавало се да неко од гостију украде слатку или накит добијен на вјенчању. Тако је у мају прошле године на подручју Градишке Горан М. украо бурму вриједну 2.800 евра од младенаца Слободана и Сузане Стојаковић. Он је крађу починио дан након свадбе, када је, док је у породици Стојаковић још прослављана женидба, ушао у породичну кућу и из кутије за накит која је била на фрижидеру украо Сузанин вјенчани прстен. Младенци у Угљевику били су непријатно изненађени у септембру 2015. године када су схватили да им се на свадбу ушуњао незвани гост који је украо већу суму новца из корпе у коју сватови остављају новац за кићење.

Суспензија

У Полицијској управи Бањалука казали су да је осумњичени С. Ђ. суспендован из Министарства унутрашњих послова Републике Српске. Суспензија ће трајати док се не оконча дисциплински поступак који је против њега покренут.© Глас Српске 2012 ISSN 2303-7385 | Импресум | Маркетинг | Контакт | Латиница | Ћирилица