Младожења из Котор Вароша спискао слатку па пријавио крађу

Небојша Томашевић
Младожења из Котор Вароша спискао слатку па пријавио крађу

Котор Варош - Полицајац С. Ђ. (23) из Котор Вароша ухапшен је због сумње да је лажно пријавио крађу око 20.000 марака које је добио на својој свадби, сазнаје "Глас Српске".

Незванично сазнајемо да је он сав новац и злато које су гости даровали на свадби искористио да врати своје старе дугове, за које нико од укућана није знао, након чега је то покушао прикрити рекавши да га је неко покрао.

- Супрузи и породици је казао да су паре током ноћи однијели лопови. Затим је отишао у полицију у Котор Варошу и пријавио крађу - казао је извор близак истрази.

Инспектори су током испитивања о околностима крађе посумњали да С. Ђ. лаже па је послан на полиграфско тестирање. Тада су се потврдиле сумње његових колега инспектора, па је полицајац приведен.

У Полицијској управи Бањалука потврдили су да је С. Ђ. ухапшен.

- Полиција је 18. септембра поднијела извјештај бањалучком Окружном тужилаштву против С. Ђ. због сумње да је 11. септембра, док није био на дужности, извршио кривична дјела тешка крађа и лажно пријављивање кривичног дјела - рекла је портпарол Полицијске управе Бањалука Марија Маркановић. Она је истакла да су све даље мјере против њега у надлежности тужилаштва.

Према незваничним информацијама из полиције, овакав вид крађе није одавно забиљежен. У ранијем периоду дешавало се да неко од гостију украде слатку или накит добијен на вјенчању. Тако је у мају прошле године на подручју Градишке Горан М. украо бурму вриједну 2.800 евра од младенаца Слободана и Сузане Стојаковић. Он је крађу починио дан након свадбе, када је, док је у породици Стојаковић још прослављана женидба, ушао у породичну кућу и из кутије за накит која је била на фрижидеру украо Сузанин вјенчани прстен. Младенци у Угљевику били су непријатно изненађени у септембру 2015. године када су схватили да им се на свадбу ушуњао незвани гост који је украо већу суму новца из корпе у коју сватови остављају новац за кићење.

Суспензија

У Полицијској управи Бањалука казали су да је осумњичени С. Ђ. суспендован из Министарства унутрашњих послова Републике Српске. Суспензија ће трајати док се не оконча дисциплински поступак који је против њега покренут.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана