Krkić ponovo nije došao na suđenje

Nebojša Tomašević
Krkić ponovo nije došao na suđenje

Banjaluka - Državljanin Norveške Zikrija Krkić (44), koji je optužen za dvostruko ubistvo, drugi put se nije pojavio na zakazanom ročištu u ponovljenom postupku u banjalučkom Okružnom sudu.

Njegovi branioci ostali su kod zahtjeva da se ovaj sudski proces prebaci u Norvešku, iako je to Sud ranije odbio.

Advokat Jasminka Jovićević juče je potvrdila da je uložila žalbu na sudsku odluku da se odbije zahtjev da se Krkiću sudi u Norveškoj.

Predsjednik Sudskog vijeća Olga Pantić odbila je tu žalbu kao neosnovanu i istakla da će Krkiću opet biti upućen poziv u Norvešku da dođe na suđenje.

Pantićeva je podsjetila da je Sud, nakon što se optuženi nije pojavio na suđenju u oktobru, putem Ministarstva pravde BiH Krkiću već uputio poziv u Norvešku.

- Do juče odgovor nisam dobila, pa sam tražila informaciju od Ministarstva pravde o tome. Obavijestili su me da se u slučajevima slanja sudskih poziva putem međunarodne pravne pomoći treba ostaviti rok od četiri mjeseca između slanja poziva i zakazanog ročišta - kazala je Pantićeva i istakla da Sud zbog toga sada neće odrediti pritvor i raspisati potjernicu za optuženim već će mu uputiti novi poziv.

Ona je nastavak suđenja u ovom slučaju zakazala za 18. maj.

Krkić je optužen da je 28. jula 2014. godine u Trnopolju kod Prijedora iz automatske puške ubio Muharema Balića (62) i Almira Redžića (48) u kafiću "San" u ovom mjestu. Prvostepenom presudom on je za ovo dvostruko ubistvo oslobođen krivice zbog nedostatka dokaza, a osuđen je na deset mjeseci zatvora zbog nedozvoljenog držanja oružja. Vrhovni sud RS je 24. maja prošle godine poništio ovu presudu i vratio na ponovno suđenje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana