Комшија спријечио силовање старице

Невена Бунић
Комшија спријечио силовање старице

Грачаница - Мушкарац (50), чији идентитет није саопштен, покушао је да силује старицу (80) у њеној кући у насељу Лукавица код Грачанице, а у томе га је спријечио комшија несрећне жене, потврђено је “Гласу Српске”.

Све се десило у сриједу око 17 часова када је старица, која живи сама, дријемала на кревету.

- Пијани насилник је ушао у кућу и одмах насрнуо на њу. Старица се пробудила и почела да вришти. Буку је чуо њен комшија који је ушао у кућу, спријечио силовање, савладао силеџију и задржао га до доласка полиције - испричао је извор близак истрази.

Насилнику су убрзо стављене лисице на руке, а радници Хитне помоћи су збринули шокирану несрећну жену.

- Радимо на документовању пријаве и утврђивању свих околности - навели су у МУП-у Тузланског кантона.

Ухапшени мушкарац је након испитивања предат у надлежност Тужилаштва Тузланског кантона.

Према причама његових комшија, он је познат по проблематичном понашању.

- Тај човјек само прави нереде и сви смо у страху од њега, нисмо безбједни ни у својим кућама. Ово му није први пут, и прошле године је покушао исто - рекла је једна мјештанка Грачанице која није жељела да јој објавимо име.

Сличан случај десио се у Дервенти у јулу прошле године. Тада је полиција ухапсила Драгу Турудића (37) из Дервенте због сумње да је покушао да силује конобарицу у једној кафани у селу код Дервенте тако што је провалио у локал и насрнуо на радницу која је спавала у соби за одмор. Све се десило у ноћним часовима у кафани која је у то вријеме била затворена. Манијак, који је раније био чест гост у локалу, је провалио у кафану и дошао у собу у којој је радница спавала. Покушао је да је напаствује. Жена се тргнула из сна и одгурнула нападача који је пао са кревета. Побјегла је из кафане и вриштећи затражила помоћ комшија. У међувремену, Турудић је украо 80 КМ са њеног стола и побјегао, али је убрзо ухапшен.

 

Забрана приласка

Мјештани Грачанице испричали су да је ухапшени насилник пијаница и да има психичких проблема.

- Центар за социјални рад је склонио на сигурно жену и кћерку напасника, а њему је до даљег забрањен сваки прилазак њима - рекао је један мјештанин Грачанице.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана