Ко је био убијени нарко-дилер Небојша Чубриловић?

РТРС
Ко је био убијени нарко-дилер Небојша Чубриловић?

Бањалука - Полиција трага за убицом Небојше Чубриловића, који је убијен прексиноћ у Бањалуци, у класичној сачекуши. Чубриловић је познат полицији у Словенији по трговини дрогом, због чега је и осуђиван.

Бањалучко Окружно тужилаштво спроводи опсежну истрагу. Убијени Чубриловић осуђиван је због умијешаности у нарко-послове, а одраније је на потјерници словеначког Интерпола, због недозвољене производње, промета дрогом и шверца недозвољеним спортским препаратима.

Извјесно је да је Чубриловић припадао међународном нарко-ланцу, а да ли су несугласице у тим круговима разлог његовог убиства, може се само нагађати.

Чубриловић је почетком јула избјегао хапшење у великој акцији словеначке полиције , против 29 осумњичених за међународно кријумчарење стотина килограма кокаина.

Осумњичен је као десна рука организатора те групе , али је прије хапшења побјегао из Словеније. У почетку се сумњало да се крије у Хрватској. Очито је да се у БиХ склонио, на основу двојног држављанства БиХ и Словеније.

Словеначки медији пишу да је Чубриловић осумњичен да је у септембру прошле године учествовао у организовању транспорта више стотина килограма кокаина из Бразила у Европу, вриједног 10 до 20 милиона евра.

Кокаин је бродицом, допрман за Европу, из Француске Гвајане , преко Авра у Француској до Словеније. Када им је на пучини, због оптерећења, пукао јарбол, посада је у страху од откривања дроге, кокаин бацила у море, а дио су закопали на плажи код Рима.

Нарко-група заустављена је на словеначој граници, гдје је заплијењено 20 килограма кокаина , вриједног 900.000 евра. То је и био доказ на суђењу у Крању. До нарко-дилера, полиција је дошла уз помоћ инсајдера, бившег саучесника групе.

Чубриловић је прво осуђен на двије и по године затвора, али му је казна умањена на годину и по. Вођа групе био је Миланко Средић , који је осуђен на 13, док су остали чланови добили укупно 38 година затвора.

У пресуди је наведено да су из Бразила у Европу прокријумчарили 100 килограма чистог кокаина , који су препродавали у Италији и Француској. Након пресуде, одбрана није имала коментар.

Чубриловић је успио да умакне словеначкој полицији, али изгледа не и мафијашима. Разлог његовог убиства утврдиће истражни органи.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана