Izgorjela “škoda” bivšeg načelnika Donjeg Žabara

Goran Obradović
Izgorjela “škoda” bivšeg načelnika Donjeg Žabara

Pelagićevo - Policija traga za napadačima koji su u Lončarima kod Pelagićeva zapalili automobil “škoda fabija” bivšeg načelnika Donjeg Žabara Steve Stevića.

U CJB Doboj rekli su da je automobil “škoda” zapaljen u noći između ponedjeljka i utorka dok je bio parkiran ispred kuće.

- Uviđajem, kojem je prisustvovao i inspektor za protivpožarnu zaštitu CJB Doboj, utvrđeno je da je po vozilu prolivena zapaljiva tečnost, te da je potom zapaljen - rekli su u policiji.

Stević je juče izjavio za “Glas Srpske” da ne zna ko bi podmetnuo požar pod vozilo, jer nikada ni sa kim nije bio u sukobu, niti mu je neko prijetio. Tvrdi da sigurno niko nije imao motiv da to uradi.

- Bio sam dvije godine načelnik opštine i poslije toga radim kao zamjenik direktora u jednom privatnom preduzeću. Nikada nisam bio problematičan, niti u sukobu sa nekim, pa stvarno ne znam koji je motiv napada na moju imovinu - rekao je on.

Vozilo je bilo parkirano ispod nadstrešnice ispred kuće.

- U utorak oko 2.30 časova supruga je čula neko pucketanje ispred kuće i kad je pogledala kroz prozor imala je šta da vidi. “Škoda” je bila u bašti i kompletno je bila zahvaćena vatrom - istakao je Stević i dodao da prije toga nisu primijetili ništa sumnjivo oko kuće. Prema njegovim riječima, odmah su pozvali vatrogasce koji su stigli brzo, ali vozilo je bilo u potpunosti uništeno i nisu ga mogli spasiti.

- Riječ je o vozilu koje je bilo staro oko sedam godina, u veoma dobrom stanju i očuvano. Nisam ga “kasko” osigurao, tako da je sada u potpunosti uništen, a meni je ovim požarom pričinjena šteta od oko 12.000 maraka - pojasnio je Stević.

On je istakao da je policija tokom uviđaja pronašla tragove iza kuće, pa se pretpostavlja da su napadači kada su zapalili vozilo pobjegli u tom pravcu.

- Prije mi je kuća bila obijana dva puta, ali nisam mogao očekivati da bi neko uradio nešto ovako. Kuća se nalazi pored magistralnog puta, koji je veoma prometan, pa me čudi da su imali toliko hrabrosti i da se nisu plašili da će ih neko vidjeti - rekao je Stević i dodao da se nada da će policija što prije pronaći napadače.

Cvijanović

Sredinom marta ove godine lopovi su obili i ukrali multifunkcionalni volan iz automobila “golf 5” predsjednika Vlade Republike Srpske Željke Cvijanović, a koji koristi njen sin Filip.

Ovo vozilo se nalazilo na parkingu u ulici Jovana Raškovića kod broja 34, u banjalučkom naselju Paprikovac, a pretpostavlja se da lopovi nisu znali ko je vlasnik.

 

Golić

U septembru 2013. godine uništen je automobil ministra za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju RS Srebrenke Golić.

Tada je Mirko Kovačević greškom polupao automobil “pasat” Golićeve, a namjeravao je da uništi vozilo jednog policajca zaposlenog u Kazneno-popravnom zavodu Banjaluka na Tunjicama. Automobil koji je bio meta napada takođe je bio “pasat” i imao je posljednja tri broja registracije identična kao i automobil koji je bio parkiran u dvorištu Golićevih.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana