Изгорио украдени пасат с лажним таблицама

Небојша Томашевић
Изгорио украдени пасат с лажним таблицама

Бањалука - Украдени "пасат пет" караван са хрватским регистарским таблицама, на које није регистрован, изгорио је јуче у пожару у бањалучком насељу Лазарево.

Узрок пожара, који је избио у 1.30 часова у улици Јована Бијелића, није утврђен, а сумња се да је возило намјерно запаљено.

- Потпуно је изгорио задњи дио возила, а унутрашњост је у великој мјери оштећена. На "пасату" су биле регистарске таблице хрватског града Ђаково, а истрагом је полиција утврдила да те таблице не припадају запаљеном возилу, односно да су украдене - рекао је извор близак истрази.

Незванично сазнајемо да је полиција током истраге утврдила да је "пасат" украден у Лакташима и да је највјероватније коришћен у кривичном дјелу.

Извор близак истрази је казао да се сумња да је ово возило коришћено током крађе мотора "KTM Duke 200" вриједног 10.000 КМ у улици Војводе Степе Степановића у Бањалуци. Полиција је након крађе мотоцикла управо јурила за "пасатом", али им је успио умаћи.

- Криминалци су пред гаражу власника мотоцикла дошли "пасатом" караваном. Провјеравамо да ли је то возило запаљено. Све указује да јесте, али, ипак, још траје провјера и прикупљање доказа - казао је извор близак истрази.

Он је казао да је неопходно са полицијом Хрватске провјерити да ли је расписана потрага за регистарским ознакама Ђакова пронађеним на "пасату".

- Утврђујемо како су те регистарске таблице завршиле на запаљеном возилу - казао је овај извор из истраге.

У Центру јавне безбједности Бањалука јуче нису износили више детаља.

- Ватру су угасили припадници Ватрогасне бригаде Бањалука. Узрок пожара биће познат након истраге и неопходних вјештачења. Више детаља не можемо изнијети док не буде завршена истрага - рекли су у ЦЈБ Бањалука.

"Микропек"

У фирми "Микропек", близу које је изгорјело возило, кажу да нису ништа примијетили и да не знају чији је "пасат" и ко га је довезао.

- Ујутро кад смо дошли на посао видјели смо полицију и изгорјело возило. Било је на путу који пролази поред наше фирме и није у нашем кругу. Не знамо о чему се ради - рекли су у фирми "Микропек".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана