Изгорио BMW X5 власника Биг радија

Небојша Томашевић
Изгорио BMW X5 власника Биг радија

Бањалука - Џип BMW X5 регистрован на "Биг радио", који је у власништву Љубише Буце Крагуља, изгорио је јуче у пожару. Ватра је прогутала теренац док је аутомобил био паркиран у градској подземној гаражи у бањалучкој Алеји Светог Саве.

Из бањалучког Окружног тужилаштва саопштили су да је пожар избио око пет часова ујутро, али се нису могли изјаснити о узроку избијања ватре.

- Наложено је предузимање свих мјера и вјештачења како би био утврђен тачан узрок избијања пожара. Више детаља ћемо моћи рећи тек када буде завршена истрага - рекли су у тужилаштву.

Гаража је обезбијеђена видео-надзором и чуварском службом. Према незваничним информацијама, тренутак избијања ватре је снимљен, а на снимцима се не види да је неко у то вријеме био у близини аутомобила.

Крагуљ претпоставља да је пожар подметнут. По његовим ријечима, штета је између 20.000 и 25.000 марака.

Казао је да је добио информацију да је ватра избила око два часа, а да су ватрогасци и полиција позвани и обавијештени тек три часа касније.

- Вјерујем да је возило запаљено, али не могу ни на кога да упирем прстом. Чуди ме чињеница да је ватра планула око два ујутро, а нико до пет није видио и реаговао. Можда је ово нека порука мени - казао је Крагуљ.

Он је додао да је аутомобил регистрован на "Биг радио", али да су га возили његова дјеца и он.

- Аутомобил паркирам у тој гаражи сваки дан. Мислио сам да је сигурна, јер је обезбијеђена видео-надзором и има чувара. У уторак сам возило паркирао око 14 часова, а плануло је јутрос у два - казао је јуче Крагуљ.

Аутомобил је изгорио у потпуности и од њега је остала скоро само лимена шкољка. Усљед великог дима и гаража је сва у гарежи.

Градска управа

У Градској управи Бањалука су казали да су радници у гаражи позвали ватрогасце и полицију чим су примијетили да је избио пожар. Казали су да не могу ништа више рећи о овом случају.

- Полиција води истрагу и вјерујемо да ће они утврдити све околности и како је и зашто дошло до пожара - казали су у Градској управи.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана