Идентификован осумњичени за подметање пожара у Бањалуци

Срна
Идентификован осумњичени за подметање пожара у Бањалуци

Бањалука - Двадесетогодишњак из Бањалуке чији су иницијали С.Ђ. ухапшен је због сумње да је 27. априла запалио комби "пежо" који се налазио на паркинг простору у Улици Слободана Јовановића, саопштено је из Полицијске управе Бањалука.

Усљед подметнутог пожара дошло је и до оштећења на "шкоди" која се налазила поред комбија.

Бањалучанина су идентификовали и ухапсили заједничким активностима припадници Полицијске станице Бањалука - Обилићево и Центар.


Током испитивања утврђено је да је осумњичени извршио кривично дјело изазивање опште опасности, јер је уз помоћ подесног предмета разбио стакло на комбију марке жпежож и затим убацио флашу са запаљивом материјом, због чега је дошло до паљења возила, а од пламена су настала и оштећења на аутомобилу марке жшкодаж који је био паркиран у близини.

Осумњичени је на овај начин причинио знатну материјалну штету, а код њега су пронађени и одузети предмети које је користио за извршење кривичног дјела и који ће послужити као доказ у кривичном поступку, наводи се у саопштењу.

С.Ђ. је након испитивања пуштен на слободу, а о свим сазнањима и прикупљеним информацијама обавијештен је дежурни окружни јавни тужилац Окружног јавног тужилаштва Бањалука, који је наложио да се у редовној процедури достави извјештај надлежном тужилаштву за поменуто кривично дјело.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана