Hatić sa suprugom iznuđivao pare

Goran Obradović
Hatić sa suprugom iznuđivao pare

Sarajevo - Mirza Hatić, njegova supruga Lejla te Hilmija Garibović uhapšeni su juče u velikoj policijskoj akciji u centru Sarajeva zbog sumnje da su se duže vremena bavili zelenaštvom i reketiranjem.

Hatić je odranije poznat policiji po brojnim krivičnim djelima, a u žižu javnosti je dospio kada je tvrdio da je on srušio krst na Zlatištu koji je bio postavljen kao znak sjećanja na 6.500 ubijenih sarajevskih Srba. Garibović takođe ima deblji policijski dosije, a više puta je privođen zbog zelenaštva i iznude.

Akciju su izveli pripadnici MUP-a Kantona Sarajevo i Federalne uprave policije, a Hatić je uhapšen u hotelu “Bosnia”.

- Tokom hapšenja pored Hatića je pronađeno 50.000 evra, ali je on tvrdio da taj novac nije njegov - rekao je Hatićev advokat Omar Mehmedbašić.

Prema nezvaničnim informacijama policija sumnja da su duži period iznuđivali novac od jedne osobe, zbog čega je juče pokrenuta akcija njihovog hapšenja. Pretpostavlja se da je kada je vidio policiju da je Hatić odbacio novac.

Tokom hašenja policija je u potpunosti blokirala ulicu Kulovića, a bio je otežan saobraćaj i u drugim ulicama. Nakon što su policajci upali u pomenuti hotel, ubrzo su ispred izveli osumnjičene, a pretreseni su njihovi stanovi i automobili.

Hatić je bio uhapšen i u decembru prošle godine zbog sumnje da je opljačkao gosta ugostiteljskog objekta “Kasino” u hotelu “Holidej” u Sarajevu i od njega oteo oko 20.000 maraka. On je poslije toga pušten, jer ga oštećeni nije prepoznao. Osim ovoga on je više puta hapšen zbog više sitnih krivičnih djela i protiv njega podnesen je veći broj prijava.

Garibović je hapšen 2009. godine takođe zbog iznuda, jer je  tokom 2006. i 2007. godine u više navrata posudio 60.000 maraka jednoj osobi uz kamatu od deset do 30 odsto. Na ovaj način on je od njega iznudio više od 200.000 maraka. Takođe, Garibović je jednom stranom državljaninu 2008. godine posudio 80.000 maraka uz kamatu od deset odsto. Na osnovu kamate uzeo mu je 120.000 maraka, a glavnica je ostala neisplaćena. On je stranom državljaninu i njegovoj porodici prijetio smrću, a oduzeo mu je i automobil.

Hatić

>Srušio krst na Zlatištu

>Od gosta “Kazina” oteo 20.000 KM

>Ima ukupno 32 krivična djela

 

Garibović

> 2009. uhapšen zbog iznude 200.000 KM

>2008. uhapšen zbog iznude 120.000 KM

> Veći broj krivičnih i prekršajnih prijava

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana