Gornji Vakuf: Djevojci vezali ruke i noge pa je ostavili u malinjaku

N. T.
Gornji Vakuf: Djevojci vezali ruke i noge pa je ostavili u malinjaku

Gornji Vakuf - Policija traga za osobama koje su maloljetnu M. B. (15) iz Zastinja kod Gornjeg Vakufa vezale i ostavile u besvjesnom stanju u malinjaku u selu Voljevac kod Gornjeg Vakufa.

Maloljetnica je pronađena u petak u malinjaku vlasništvo Ahmeda Š. i bile su joj vezane noge i ruke, a preko usta je imala zalijepljenu traku. Iz MUP-a Srednjobosanskog kantona je saopšteno da je policija o ovom događaju obaviještena u petak u 20.40 časova.

- Upućena je policijska patrola koja je pronašla vezanu djevojku u besvjesnom stanju. Odmah je prevezena u Dom zdravlja Gornji Vakuf, gdje se osvijestila i ljekari su joj utvrdili lakše povrede - rekli su u MUP-u SBK-a i dodali da radi istrage ne mogu da govore detalje.

Prema nezvaničnim informacijama, maloljetnicu je to veče u malinjak pozvao mladić koji joj je ranije prijetio preko društvene mreže "Fejsbuk".

- Ona je bila sa društvom i posmatrala fudbalski turnir na terenima Osnovne škole u Voljevcu. Zazvonio joj je telefon. Navodno je zvao taj mladić koji joj je i ranije prijetio i rekao, ako ne dođe u malinjak, da će je ubiti. Ona je zatim otišla, a drugarici je rekla da je potraži ako ne dođe za deset minuta - rekla je jedna mještanka Voljevca.

Dodala je da je, nakon što se M. B. nije vraćala, u malinjak otišao njen drug Malik Alibašić, pronašao je i pozvao policiju.

- Kažu da je bila vezana za neki direk i valjda je doktor rekao da je djevojka sva bila poplavjela kada su je policajci donijeli u Dom zdravlja. Valjda je kazao da su u pitanju bili minuti jer da su je kasnije našli, bila bi mrtva - ispričala nam je mještanka Zastinja.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana