Dug potegao obarač

Nebojša Tomašević
Dug potegao obarač

Donji Žabar - Dragoljub Vasilić (77) zvani Mutikaša iz Brčkog uhapšen je jer je u Lončarima sa dva hica iz pištolja ubio poznanika Ristu Ristića (49) iz Donjeg Žabara

Kako saznaje "Glas Srpske" razlog je to što je Ristić dugovao novac Vasiliću. Tragedija se desila u srijedu oko 16 časova nakon kraće svađe ispred restorana "Odmor" u Lončarima kod Pelagićeva.

Poslije pucnjave Vasilić je otišao i sam se predao policiji dok je Ristić teško ranjen prebačen u bolnicu u Brčkom, ali je nakon nekoliko sati kasnije podlegao povredama. Izvor blizak istrazi je kazao da je Vasilić jednim hicem Ristića pogodio u glavu, drugim u stomak a trećim u grudi pa je žrtva imala minimalne šanse da preživi.

Prema izjavama očevidaca, koji su u srijedu bili u restoranu sve se odigralo za veoma kratko vrijeme.

- Njih dvojicu je automobilom dovezao jedan čovjek i ostavio ih ispred restorana. Tu su se odmah posvađali i tokom svađe Vasilić je izvadio pištolj i počeo da puca u Ristića - rekao je  jedan od očevidaca koji nije želio da se predstavi.

Prema nezvaničnim informacijama, Vasilić i Ristić su prije ubistva bili u jednoj kafani u Pelagićevu i odatle ih je do restorana "Odmor" dovezao vlasnik te kafane.

- Oni su se i u toj kafani svađali i taj vlasnik valjda nije mogao da ih trpi pa ih je i odvezao do "Odmora". Ponudio se da ih odveze bilo gdje samo da ih se riješi a oni su mu rekli da stane ispred restorana. Nije odmakao ni kilometar a ubistvo se desilo - kazao je izvor blizak istrazi.

Poznanici Ristića i Vasilića pričaju da su se njih dvojica poznavali i družili te da je Ristić pozajmio nekada novac Vasiliću.

- Moguće da je to glavni uzrok ovog tragičnog događaja, ali nije isključeno da su oni popili koju više pa je svemu dodatno kumovao alkohol. To je na tužilaštvu da dokazuje. Žalosno je da se ljudi za male stvari ubijaju, narod je izgleda poludio - kazao je jedan mještanin Lončara ne želeći da mu pominjemo ime.

U CJB Doboj su, ne otkrivajući identitet ni ubijenog i ubice,  potvrdili da je su uhapsili jednu osobu zbog ubistva i da je ona ispitana i predata u nadležnost Okružnog tužilaštva u Doboju.

- Policija je privela D. V. iz Brčko distrikta, zbog sumnje da je 27. maja teško ranio R. R. ispred ugostiteljskog objekta u mjestu Lončari, opština Pelagićevo. Ranjeni je od povreda preminuo u bolnici. Dalju istragu u vezi sa ovim vodiće tužilaštvo - kazali su u CJB Doboj ne navodeći više detalja.

U dobojskom Okružnom tužilaštvu do zaključenja ovog broja "Glasa Srpske" nisu bili završili saslušanje osumnjičenog i ništa saopštili u vezi sa ovim slučajem.

Poznanici ubijenog Riste Ristića su ispričali da je on bio dobar i pošten domaćin koji se bavio stočarstvom.

- On je uzvozio krave iz inostranstva i navodno ih preprodavao. Bio je radan i imućan čovjek. Nije pravio probleme. Iza sebe je ostavio četvoro djece - kazao je jedan mještanin Lončara.

Trebinje

24. maja  Radovan Andriću (19) iz Trebinja 24. maja oko 3.25 časova u ulici Miloša Obilića u Trebinju hicima iz automatske puške usmrtio Marka Đerića. Andrić je iz zasjede ispalio rafal u leđa Đerića, a koban je bio jedan metak koji je žrtvu pogodio u srce. Andrić je pritvoren.

Banjaluka

(6. februar - Aleksandar Rold (19) iz Banjaluke ubijen je sa deset uboda nožem, od kojih su dva u srce bila smrtonosna. Zbog ubistva Rolda uhapšen je njegov vršnjak Anđelo Marković (19). Krvavi obračun odigrao se na igralištu Osnovne škole "Jovan Cvijić".

Obrovac

14. februar - Radoslav Malić (27) iz Obrovca kod Banjaluke ubio je u svojoj kući tokom krsne slave Svetog Trifuna poznanika i komšiju Vaskrsiju Prtiju (61). Porodica je policiji ispričala da je Vaskrsija sam pao i udario glavom o tlo kada je odlazio iz njihove kuće.

Teslić

10. mart - Bosiljko Đurić (25) iz ljubomore je nožem usmrtio suprugu Tatjanu (22) u njihovu stanu u Vidovdanskoj ulici u Tesliću. Poslije svađe on je nožem sedam puta u grudni koš ubo suprugu, i to pred trogodišnjom kćerkom i svojom osmogodišnjom sestrom.

Pale

17. mart - Nikola Veselinović (32) iz Pala ubio je u kafiću "Omerta" hicima iz pištolja sugrađanina Bojana Furtulu (32). Motiv likvidacije su neraščišćeni računi odranije. Naime, prije pet godina Furtula je iz pištolja ranio Veselinovića u noge i zbog toga je bio i osuđen.

Jezero

17. april - Marko Nišić (60) je hicima iz pištolja u svojoj kući u Željezničkoj ulici u Jezeru ubio nesuđenog zeta Zorana Lazića (44) iz Sarajeva. Lazić je sa Nišićevom kćerkom Dragicom imao dijete. Sukob je izbio zbog viđanja djeteta, a Nišić je Laziću pucao u grudi i glavu.

Brčko

23. maja - Goran Ristić (22) iz Brčkog zajedno sa još jednom osobom ubio Miloša Drocu (23) tokom tuče  u ulici Nikole Tesle u brčanskom naselju Grčica. Ristić je uhapšen i pritvoren dok je policija Brčko distrikta raspisala potjernicu za Mirkom Bosnićem.

Prijedor

24. maja - Draško  Sekulić (41) iz Ništavaca kod Prijedora, nožem usmrtio suprugu Natašu Sekulić. Ubo je  više puta  u njenoj kući u ulici Srpskih velikana u Prijedoru. Sukob je izbio jer je Draško želio da mu se Nataša koja ga je ranije napustila vrati.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana