Državljanka Srbije slagala krađu skupocjenog maseratija

Nebojša Tomašević
Državljanka Srbije slagala krađu skupocjenog maseratija

Bijeljina - Državljanka Srbije Daliborka Beljean (35) osumnjičena je za lažnu prijavu krivičnog djela, jer je slagala da joj je neko sa parkinga u etno-selu Stanišići ukrao "maserati" vrijedan oko 76.000 maraka.

Krađa vozila prijavljena je policiji u Dvorovima u utorak, 30. avgusta. U prijavi je navedeno da je vozilo ukradeno toga dana između ponoći i 11 časova ujutro.

- Istragom je utvrđeno da krađe nije bilo i da je u pitanju lažna prijava. Vozilo je vlasništvo preduzeća iz Švajcarske, a koristila ga je osumnjičena D. B. Ne možemo otkrivati više detalja - rečeno je u bijeljinskom Centru javne bezbjednosti.

U policiji su istakli da je osumnjičena zbog lažne prijave privedena i ispitana, a nakon saslušanja uz saglasnost Okružnog tužilaštva u Bijeljini puštena je da se brani sa slobode.

Dežurni tužilac je kazao da je osumnjičena puštena, jer nema zakonskog osnova za zadržavanje u pritvoru. Istakao je da se njoj na teret stavlja da je počinila lažno prijavljivanje krivičnog djela, zbog čega će i odgovarati.

Prema nezvaničnim informacijama, Beljeanova je krađu prijavila da bi naplatila odštetu od osiguranja. Izvor blizak istrazi je kazao da je njena prevara otkrivena zahvaljujući snimcima kamera video-nadzora u etno-selu Stanišići.

- Na video-snimcima se vidi da je "maserati" odvezen uz dopuštenje osumnjičene. Osim toga tokom istrage otkrili smo gdje se nalazi "maserati", a Beljeanova je, kada su joj predočeni, dokazi priznala da je sve slagala - kazao je izvor blizak istrazi.

Dodao je da je "maserati" bio osiguran u Švajcarskoj, pa se pretpostavlja da je Beljeanova imala namjeru da naplati odštetu od osiguranja te zemlje.

Lažne prijave krađa vozila sve češća su pojava u Srpskoj. Motiv tih nedjela je uglavnom naplata odštete od osiguranja. Krajem juna otkriven je sličan slučaj lažne prijave krađe BMW-a X5 vrijednog 70.000 maraka. Krađu je prijavio S. Đ. (38) iz Tomislavgrada, koji je rekao da mu je vozilo, koje je vlasništvo lizing kuće iz Njemačke, ukradeno sa parkinga motela u Dabracu. Istragom je utvrđeno da je sve slagao da bi naplatio novac od osiguranja.

Stanišići

Iz etno-sela Stanišići potvrdili su da im je utorak prijavljena krađa "maseratija", ali da im je to odmah bilo sumnjivo, pošto im se ništa slično nikada nije dogodilo.

- Obavijestili smo policiju, koja je brzo stigla i profesionalno obavila posao. Etno-selo Stanišići pokriveno je video-nadzorom. Žena koja je prijavila krađu vozila nije naša stalna gošća - rekli su u etno-selu Stanišići.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana