Drogiran i pijan uhapšen poslije dvije saobraćajke

Nebojša Tomašević
Drogiran i pijan uhapšen poslije dvije saobraćajke

Kozarska Dubica - Saša K. (40) iz Kozarske Dubice osumnjičen je da je vozeći "audi" učestvovao u dvije saobraćajne nesreće u Kozarskoj Dubici i pobjegao sa lica mjesta, a kada je uhapšen, bio je pijan i drogiran.

Izvor blizak istrazi je kazao da nije utvrđeno da li je Saša bio pijan i drogiran u vrijeme kada su se desile nesreće.

- S obzirom na to da je uhapšen oko dva sata nakon svih dešavanja, potrebno je uraditi vještačenje da se utvrdi da li je bio pijan i drogiran dok je vozio ili se napio i nadrogirao kasnije - pojasnio je ovaj izvor.

Prva nesreća desila se u četvrtak oko 11 časova u ulici Kralja Petra Prvog Oslobodioca u Kozarskoj Dubici, gdje su se sudarili "audi" koji je vozio Saša K. i "ford fijesta" za čim volanom je bila M. M. iz Prijedora. Tada je Saša pobjegao s mjesta nesreće, da bi ubrzo vozilom sletio s puta u ulici Vožda Karađorđa, gdje je policija i pronašla vozilo.

- Saša K. je pronađen u jednoj kafani u Kozarskoj Dubici. Sa njim u društvu su bili Bojan M. (26) i M. U. (25). Tom prilikom utvrđeno je da Saša u krvi ima 1,7 promila alkohola i da je drogiran. Osim njega, drogiran je bio i Bojan M. - kazao je izvor blizak istrazi.

Prema njegovim riječima, zbog sumnje da je omogućavao uživanje droge priveden je Bojan M. i prilikom pretresa stana koji koristi pronađena je manja količina narkotika.

U Policijskoj upravi Prijedor su, navodeći inicijale, saopštili da su utvrdili da je Saša K. učesnik dvije saobraćajne nesreće koji je pobjegao s lica mjesta.

- Nakon što je priveden, osumnjičeni S. K. je ispitan i alkotestiran, te je utvrđeno da je pijan i pod uticajem droge. Prisustvo droge u organizmu utvrđeno je i kod B. M., koji je bio u društvu sa S. K. Kod B. M. je pretresom stana pronađena droga. Protiv osumnjičenih ćemo nadležnom tužilaštvu dostaviti izvještaj koji će ih teretiti za djela koja su učinili - saopštila je PU Prijedor.

Povrijeđeni

U nesrećama koje su u četvrtak desile na području Mrkonjić Grada i Srpca povrijeđeno je pet osoba. Prilikom slijetanja "audija A4" u mjestu Brdo kod Mrkonjić Grada povrijeđeni su vozač Siniša Jotić i saputnik Teodor Soldat (23), oba iz Mrkonjić Grada.

Povrijeđena je i Aleksandra Glišić (22) iz Banjaluke, koja je bila s njima u vozilu. Jotić je zadobio teže, a Soldat i Glišićeva lakše povrede. U sudaru "mercedesa" i kombija "fijat dukato" u Razboj Lijevču kod Srpca lakše su povrijeđena oba vozača Slaviša Švraka (23) i Biljana Aničić (45). Švraka je vozio dostavno vozilo pekare i nakon sudara kombi se prevrnuo, a hljeb se rasuo po putu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana