До 2020. године преполовити број повријеђених и погинулих

Срна
До 2020. године преполовити број повријеђених и погинулих

Бањалука - Град Бањалука предузима низ активности на смањењу броја саобраћајних незгода, нарочито са смртно страдалим лицима, а циљ је да до 2020. године буде преполовљен број теже повријеђених и погинулих, изјавио је начелник градског Одјељења за саобраћај и путеве Славиша Сандић поводом обиљежавања Свјетског дана сјећања на жртве саобраћајних незгода.

Он је истакао да је овај значајан датум данас обиљежен симулацијом саобраћајне незгоде са тешко повријеђеним учесницима, уз интервенције Хитне помоћи, ватрогасне јединице и полиције.


Према његовим ријечима, градоначелник Бањалуке Игор Радојичић формирао је Савјет за безбједност саобраћаја који има обавезу и да за критичне тачке у граду на којима се дешава повећан број саобраћајних незгода упути приједлоге надлежном одјељењу, које би у оквиру својих програма рјешавало та критична мјеста.

Представник Ауто-мота савеза Републике Српске Јелица Лубура рекла је да Савез и ауто-мото друштва учествују у овој акцији са жељом да се скрене пажња на жртве и посљедице саобраћајних незгода.

Командир Полицијске станице за безбједност саобраћаја Бањалука Драган Милошевић рекао је да је најчешћи узрок саобраћајних незгода неприлагођена брзина и вожња под утицајем алкохола, те да су активности полиције усмјерене на сузбијање ове врсте прекршаја.

Он је додао да је највише настрадалих у саобраћају доби између 20 и 30 година и да се саобраћајне незгоде са посљедицама најчешће догађају викендом и у раним јутарњим часовима.

У Бањалуци су прошле године регистроване 2.684 саобраћајне незгоде у којима је 13 лица смртно страдало, а за 10 мјесеци ове године у саобраћајним незгодама погинуло је 10 особа.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана