Дјевојка погинула на пјешачком прелазу

Небојша Томашевић
Дјевојка погинула на пјешачком прелазу

Приједор - Кристина Тубин (27) из Брезичана код Приједора погинула је када ју је ударио "голф 2" док је прелазила преко пјешачког прелаза у том мјесту, саопштено је из бањалучког Окружног тужилаштва.

Несрећа се догодила у суботу на путу Приједор – Нови Град око 20 часова. "Голфом" је управљао Срђан Милошевић (27) из Приједора који је послије несреће приведен и послије саслушања пуштен да се брани са слободе.

- Наређена је обдукција тијела настрадале као и вјештачење техничке исправности возила. Изузета је крв од возача ради утврђивања да ли је возио пијан или не. Узрок ове несреће биће познат послије анализе свих трагова и обављених вјештачења - рекла је дежурни окружни тужилац Сњежана Петковић и додала да не може да говори о детаљима ове несреће.

Мјештани Брезичана су испричали да је несрећну дјевојку ударио аутомобил када је кренула у продавницу.

Мјесто на којем је прелазила је неосвијетљено, али је пут раван.

- Кристина је то вече са момком и друштвом кренула у град, а зауставили су се у Брезичанима да сврате у продавницу. Она кренула преко улице до продавнице да нешто купи. Тада је наишао тај аутомобил и ударио је - испричао је мјештанин Брезичана не желећи да каже своје име.

Несрећу је посматрао Кристинин пријатељ који је раније отишао у продавницу и враћао се преко улице према њој. Он није желио да му помињемо име, а према његовим ријечима и он је умало избјегао да га удари аутомобил.

Испричао је да није ни примијетио аутомобил који је великом брзином наишао и ударио Кристину. Према његовој причи од једном је само видио да дјевојке нема на путу и изгубио се. Погледао је и видио да се догодила несрећа и да је Кристина одбачена неколико десетак метара даље и на мјесту је била мртва. Возач "голфа" који је ударио стао је тек неколико десетина метара даље.

У Брезичанима су казали да је ово трагедија. Сви за Кристину имају само ријечи хвале и кажу да је била добра, весела и веома љубазна дјевојка. Живјела је са родитељима и сестром која је млађа од ње.

 Студент

Кристина Тубин студирала је информатику у Бањалуци и била је завршна година на факултету.

У Брезичанима кажу да је била добар студент и да је ускоро требало да дипломира. Испричали су и да се недавно вјерила са дечком с којим је дуже вријеме била у вези. Рекли су да је она и њено друштво ускоро требало да иду на свадбу код пријатеља.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана