Ђаци у Мјешовитој средњој школи у Бижиму песницама доказивали ко није кукавица

Небојша Томашевић
Ђаци у Мјешовитој средњој школи у Бижиму песницама доказивали ко није кукавица

Бужим - Петнаестогодишњи ученик Мјешовите средње школе из Бужима теже је повријеђен у тучи са вршњаком кога је лакше повриједио.

Туча је избила у понедјељак у поподневним часовима за вријеме великог одмора у дворишту школе. Обојици тинејџера након туче је указана љекарска помоћ у Дому здравља у Бужиму након чега су пуштени на кућно лијечење. Сазнајемо да су обојица већ јуче опет били на настави. Један од очевидаца туче је испричао да се у овом случају радило о класичном обрачуну ради стицања угледа и доминације.

- Двојица ученика су прво збијали шале на рачун један другог, а потом су се покошкали око тога ко је јачи, а ко је кукавица па је дошло и до туче. Углавном су се ударали рукама и то по глави и горњем дијелу тијела. Један од дјечака је другог ударио главом и тада га теже повриједио - казао је један од  очевидаца туче не желећи да му помињемо име.

Додао је да се око дјечака који су се тукли окупило много њихових другара из школе који су навијали и подстрекивали их да се што жешће туку.

- Једни су навијали за једног, а други за другог дјечака. Док се није појавио професор нико није желио да их раздвоји и смири - рекао је овај очевидац.

У МУП-у Унско-санског кантона казали су да им је овај случај пријавио професор Мјештовите средње школе у Бужиму М. С., који је успио раздвојити сукобљене ученике.

- Током истраге утврђено да су се ђаци прије него су се потукли  шалили. Ту шалу су прекинули и отишли на час. Међутим, по завршетку часа и одласком на велики одмор они су се посвађали и потукли. Оба су задобили повреде по глави. У току је шира истрага и документовање овог случаја - изјавила је портпарол МУП-а УСК Сњежана Галић и додала да не може да говори више детаља.

Код једног од учесника туче нађен је боксер, али он га није употријебио.

Туча и обрачуни ученика у школама нису ријетка појава у БиХ. Прије двије године у Средњошколском центру Хаџићи за вријеме наставе потукла су се два ученика од којих је један тешко повријеђен. Несташлук ђака недавно је забиљежен и у Цазину гдје су два ученика деветог разреда Основне школе "Цазин 1", украли аутомобил у власништву наставнице П. А. (44) како би јој се осветили за лоше оцјене.

Школа

Руководство Мјешовите средње школе у Бужиму, јуче није жељело да коментарише овај инцидент. Особа која нам се јавила на телефон, не представивши се, рекла је да директор није ту и да нико без њега не може да даје изјаве.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана