Четири лица из Сребренице са свадбе у Лозници отишли у смрт

Сања Амиџић
Четири лица из Сребренице са свадбе у Лозници отишли у смрт

Лозница - Супружници Радивоје (55) и Нада (51) Ђокановић, њихов син Петар и двоипогодишња унука Јелена Станојевић из Сребренице погинули су у директном судару са камионом код Бање Ковиљаче.

У несрећи, која се догодила у понедјељак око 17.30 часова, тешко је повријеђена кћерка Ђокановића Оливера Станојевић (21).

Станојевићевој је љекарска помоћ указана у лозничкој болници, одакле је због тежине повреда превезена у болницу у Београду. Упркос нашим напорима, јуче из ове здравствене установе нисмо успјели добити информацију о здравственом стању повријеђене жене.

Како су испричали очевици ове саобраћајне несреће, "голф" којим је управљао Радивоје Ђокановић кретао се из правца Лознице према Малом Зворнику и прешао је у супротну траку, што је било кобно.  

- "Голф" је само у једном тренутку нагло скренуо и закуцао се у камион. Колико је удар био јак говори чињеница да се возило, које је у потпуности уништено, одбило неколико метара од камиона. Дијелови аутомобила и камиона летјели су на све стране - казао је један очевидац, који није желио да му објавимо име.

Додао је да су тијела настрадалих и повријеђене жене из возила извукли ватрогасци тек након што су исјекли лим аутомобила.

Како се јуче могло чути, несрећна породица из Сребренице боравила је претходног викенда на свадби у Србији, а настрадала је при повратку кући.

Полиција је обавила увиђај, након чега је настављена истрага с циљем утврђивања узрока ове саобраћајке. Према незваничним информацијама, и возач камиона је држављанин БиХ који је након несреће одведен на саслушање у полицију.

Становници поменутог дијела Лознице, који су били видно потресени трагедијом, испричали су да је поменута дионица пута једна од опаснијих у том дијелу општине.

- Саобраћајница је равна и широка, због чега возачи често не поштују прописано ограничење брзине. Стисну јаче папучицу гаса и усљед мање непажње често се зна догодити трагедија. Ово је страшно. Жао ми је породице, а посебно двоипогодишњег дјетета. Призор послије судара је био стравичан - казао је Лозничанин који се представио само именом Раде.

Судар два "опела"

Три особе повријеђене су након судара "опел астре" за чијим је воланом био држављанин Србије С. Ђ. из Сурчина и "опел корсе" којом је управљао Б. Р. из Добоја у мјесту Подновље код тог града. У несрећи, која се догодила у понедјељак око 22.20 часова, теже је повријеђен возач Б. Р. и сувозач у "астри" А. Б. из Сурчина, док је возач С. Ђ. задобио лакше повреде.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана