Чаушевић тврди да је жртва медијског рекета Зорана Шаренца

Свјетлана Тадић
Чаушевић тврди да је жртва медијског рекета Зорана Шаренца

БАЊАЛУКА - Дневни лист "Фокус" је, пријављујући се 2008. године на тендер Управе за индиректно опорезивање (УИО) БиХ за избор медија у којем ће ова институција објављивати своје огласе, навео да остварује промет од осам милиона КМ, иако је према ПДВ пријавама промет био око 300.000 марака.

Рекао је то бивши директор Управе за индиректно опорезивање (УИО) БиХ Кемал Чаушевић у петак у Бањалуци, гдје су у Основном суду изнесене завршне ријечи по тужби за клевету коју је Чаушевић поднио против директора "Фокуса" Зорана Шаренца.

Чаушевић је рекао да лист "Фокус" због лажних података није прошао на тендеру у УИО, а да му је послије тога Зоран Шаренац почео да пријети, те је услиједило низ клеветничких текстова у листу "Фокус".

Чаушевић је најавио да ће, поред пет тужби које су у току пред Основним судом Бањалука, поднијети и кривичне пријаве против Шаренца Тужилаштву БиХ.

- Мислим да људима попут Шаренца, утајивачима пореза, силеџијама, није мјесто у новинарској професији. Из реваншизма што није побиједио на тендеру одлучио је да пише неистине, клевете и бљувотине о мени - истакао је Чаушевић.

Испричао је да се Шаренац у тим пријетњама позивао на функционере из Владе РС, који наводно стоје иза њега и који су му за писање против Чаушевића "дали милион марака".

- Ја сам одговорне особе из Владе РС питао да ли је то истина, што су они одбацили рекавши да је то став редакције "Фокуса" и да Влада РС нема ништа с тим - истакао је Чаушевић.

На завршним ријечима у суду Чаушевић је рекао да од "Фокуса" и Шаренца тражи да му на име накнада за душевни бол, патњу, повреду части и угледа исплати одштету од 25.000 марака са каматама од дана објављивања текста, односно 6. јуна 2010. године.

Изношењу завршних ријечи није присуствовао Шаренац, него његов адвокат Ивана Азиновић.

Судија Дарко Стаменић рекао је да ће пресуда по тужби Чаушевића против "Фокуса" и Шаренца бити донесена 28. маја.

Идућа тужба

Прво рочиште по идућој тужби против "Фокуса" почиње 20. јуна пред Основним судом у Бањалуци, а односи се на пет других текстова у којима је писано о Чаушевићу.

- Биће још суђења, има пет тужби поводом 20 објављених текстова - рекао је Чаушевић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана