Čačak: Dječaka pred očima oca zgnječila kapija

Blic.rs
Čačak: Dječaka pred očima oca zgnječila kapija

Čačak - Dok je igrao fudbal u dvorištu, na sedmogodišnjeg Bojana Brkovića iz Prijevora kod Čačka pala je kapija teška 260 kilograma i bukvalno ga zgnječila.

Dječak je u subotu kasno uveče stigao s ljetovanja na kojem je bio s drugarima iz škole i odmah nakon prespavane noći izašao je u dvorište da se igra. Oko tri sata po podne pokušao je da zatvori klizna vrata na kapiji kako lopta ne bi otišla iz dvorišta. 

- Povukao je jako kapiju, što je i ranije činio. Međutim, prvi put se dogodilo da su vrata ispala iz ležišta, nakon čega je čelična grdosija od 260 kilograma pala na dečaka - rekao je za Blic jedan od komšija Borivoje Stojanović. 

U trenutku nesreće, Bojanov otac Željko bio je na nekoliko metara dalje, ali nije mogao da reaguje kada je vidio da kapija pada na dječaka. Nadljudskom snagom nekako ju je pomjerio i izvukao nepomično Bojanovo tijelo. Odmah je na lice mjesta stigla ekipa Hitne pomoći, koja je dječaku uspjela da povrati puls. Nažalost, mozak nije reagovao i na putu do bolnice dijete je preminulo. 

U kući porodice Brković u Prijevoru juče su mogli da se čuju samo jauci i plač. Majka Tamara i otac Željko skrhani su bolom. Komšije kažu da je dječakov otac u suzama jer mu se tragedija dogodila pred očima.
 

Vidno potreseni Željko Brković nije želio da daje bilo kakve izjave i bio je izričito protiv fotografisanja dvorišta i kapije.  

Željko radi kao limar u AMSS, a njegova supruga Tamara je nezaposlena. Imaju i četvorogodišnjeg sina Srđana.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana