Браћа тукла и мучила радника кафане у Обудовцу код Шамца

Невена Бунић
Браћа тукла и мучила радника кафане у Обудовцу код Шамца

Шамац - Браћа Милан (26) и Слободан Стопарић (22) из Пелагићева ухапшени су због сумње да су претукли радника локала “Јужни ветар” у Обудовцу код Шамца, сазнаје “Глас Српске”.

Све се десило у уторак навече у поменутом локалу, у којем су Стопарићи били гости. Незванично, браћа су била пијана.

- Насрнули су на П. М., који у овом локалу ради на одржавању гријања и чишћењу. Ударали су га ногама и рукама, а након иживљавања стрпали су га у гепек аутомобила. Он није успио да им се одупре. Након вожње избацили су га испред исте кафане - испричао је извор близак истрази.

Несрећни мушкарац је задобио лакше повреде. Полиција је брзо након пријаве идентификовала и ухапсила насилнике.

- М. С. и С. С. сумњичимо да су повриједили П. М., а теретимо их за злостављање, мучење и друго нељудско и понижавајуће поступање - навели су у Полицијској управи Бијељина и додали да су о случају обавијестили и Окружно тужилаштво. Локал “Јужни ветар” отворен је прије десетак дана, а назван је највјероватније по популарном српском филму. Јуче нисмо успјели да ступимо у контакт са власником ове кафане. Ни П. М. се јуче није јављао на наше телефонске позиве.

Сличан случај десио се и у марту 2018. у Добоју, када су Елдин Спречак Ахметовић (23) из Тешња, његов брат Е. С. А. и Добојлије Д. П., Д. М. и З. М. претукли, мучили и опљачкали познаника Османа И. (30) из Тешња у Присадама код Добоја. Они су због овог случаја крајем прошле године осуђени на укупно десет година затвора у Окружном суду у Добоју. Ахметовић је добио шест година, док су Д. М. и З. М. осуђени на по годину и по затвора, а Д. П. на годину. Ахметовић је осуђен због разбојништва, док је Добојлијама на терет стављено злостављање, мучење те нељудско и понижавајуће поступање. Ахметовићев брат није био обухваћен овом пресудом јер је у тренутку извршења овог дјела био млађи од 18 година.

Према наводима пресуде, Ахметовић и његов брат Е. С. А. тада су се заједно са Османом И., Д. М., З. М. и Д. П. у аутомобилу довезли у Присаде код Добоја и ту су сви изашли из аута. Четворка, која је била пијана и дрогирана, окружила је Османа. И. Д. М. му је наредио да скине патике, што је овај и урадио, те почео бос да бјежи. Насилници су сјели у аутомобил, којим су га ударили и сломили му бутну кост, огулили лакат и уво. Ахметовић, Д. М., З. М. и Д. П. су га тако повријеђеног убацили у гепек. Вратили су се на мјесто гдје је скинуо патике и избацили га. Ахметовић га је ударио тешким предметом у потиљак, а затим му украо пет КМ и телефон. Насилници су потом

Миран и повучен

Већина мјештана Обудовца каже да није ништа чула о нападу.

- П. М. је миран и повучен и никада није правио проблеме. Не знам шта би могао бити повод овог напада, он се никада није никоме замјерио. Није био ожењен и раније је радио за дневнице - рекао је мјештанин Обудовца који није желио да му објавимо име.

побјегли у Османовом аутомобилу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана