Bijeljina: Poginula dva mladića u sudaru FOTO

N. Tomašević, I. Stanišić
Bijeljina: Poginula dva mladića u sudaru FOTO

Bijeljina – Fudbaler drugoligaša Gorice iz Pučila kod Bijeljine Predrag Buha Peđa (27) i Miladin Milovanović (29) iz Janje su poginuli, a Tihomir Buha (22) teško je povrijeđen u saobraćajnoj nesreći koja se dogodila u ponedjeljak uveče u mjestu Ljeskovac kod Bijeljine na magistralnom putu Bijeljina - Zvornik.

Do nesreće je došlo kada su se sudarili "audi A4" kojim je upravljao Predrag Buha, a čiji saputnik je bio brat Tihomir Buha. Milovanović je vozio "fijat bravo" i bio je sam u automobilu.

Suvozač u "audiju" Tihomir  je poslije  nesreće  sa teškim povredama prevezen  u Medicinski centar u Bijeljini.
iz kojeg su u  utorak potvrdili da je  Tihomir zadobio nagnječenja po cijelom tijelu i prelom ključne kosti.

- Stanje pacijenta je zasad stabilno i on nastavlja liječenje. Zasad nije životno ugrožen - rekli  su Medicinskom centru.

Prema nezvaničnim informacijama, postoje dvije verzije o uzroku nesreće.

Prema jednoj verziji, pretpostavlja se da je vozač "audija" preticao vozilo ispred sebe i prešao u drugu traku. U tom trenutku  našao je "bravo", koji navodno nije imao upaljena svjetla. S druge strane, postoji pretpostavka  da je "fijat bravo" zbog brzine prešao u suprotnu traku i udario u "audija". Od siline udara vozači oba automobila poginuli su na mjestu nesreće.

U tužilaštvu i policiji su kazali da će tačan uzrok ove teške nesreće biti saopšten poslije istrage i vještačenja tragova.

Vozila su totalno uništena i vatrogasci su ih morali sjeći kako bi izvukli vozače.

- Koliko je udarac bio jak i silovit, govori podatak da je iz "audija" ispao volan. Dijelovi su bili rasuti na površini  od nekoliko metara. Prizor je bio stravičan, vozila su izgledala kao zgužvane konzerve - naveo je izvor  blizak istrazi.

Iz bijeljinskog Okružnog tužilaštva saopštili su da je dežurni tužilac naredio  vještačenja tehničke ispravnosti vozila, te obdukciju nastradalih mladića kako bi bio utvrđen uzrok njihove smrti.

Poslije nesreće na magistralnom putu ostale su krhotine automobila.

Zbog uviđaja i čišćenja mjesta nesreće saobraćaj na ovoj dionici magistralnog puta bio je obustavljen. Buha će biti sahranjen danas u 14 časova na groblju u Bijeljini.

Fudbaler

Predrag Buha bio je jedan od najboljih fudbalera na prostoru Semberije.

Više godina uspješno je nosio dres Gorice iz Pučila, sa čijom ekipom se nalazio na pragu ulaska u Prvu ligu Republike Srpske.

Tokom jesenjeg dijela sezone bio je član  Sloga 94 iz Bijeljine. U zimskom prelaznom roku vratio se u redove Gorice.

 

 

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana