Бањалука: У самоодбрани Чубрило потегао нож на Петровића

Горан Обрадовић
Бањалука: У самоодбрани Чубрило потегао нож на Петровића

Бањалука - Вељко Чубрило из Бањалуке ухапшен је због сумње да је ножем у леђа убо суграђанина Јовицу Петровића (31).

До инцидента је дошло у недјељу увече у кући у Његошевој улици гдје Чубрило живи као подстанар, а њих двојица су се одраније познавали и дружили. Крвавом обрачуну претходила је свађа, а Петровић је напао Чубрила, који је потом потегао нож.

У Центру јавне безбједности Бањалука рекли су, наводећи иницијале, да је Чубрило пријавио полицији да је Петровић дошао код њега и тражио новац, а затим га физички напао.

- Тада је Чубрило узео нож и убо га у леђа. Повријеђеном Петровићу помоћ је указана у Универзитетској болници - Клинички центар Бањалука, а обавијештен је и дежурни тужилац - појаснили су у ЦЈБ Бањалука.

Према незваничним информацијама, Петровић је у недјељу увече дошао у стан код Чубрила док је он себи припремао вечеру и одмах тражио да му посуди 20, 30 марака.

- Наводно му је тада Чубрило рекао да му неће посудити новац и наставио да припрема вечеру. То је наљутило Петровића и он је у скочио и преврнуо сто на њега, а затим почео да га туче. У једном моменту ухватио је Чубрила рукама за врат - истакао је наш извор.

Он је додао да је у том тренутку Чубрило успио да дохвати нож који је био на поду, јер је Петровић преврнуо сто, и затим га, док су се тукли, убо у леђа.

Један од Чубрилових комшија рекао је да он има око 50 година и да је веома добар човјек и комшија.

- Знам да ради у каменорезачкој радњи и да га је власник хвалио као доброг радника. Тог момка са којим се потукао виђао сам раније и они су се дружили, могуће да му је Чубрило и раније посуђивао новац, а да му он није враћао - испричао је наш саговорник.

Према његовим ријечима, Чубрила је виђао како помаже власницима стана у којем живи и да су и они говорили да је добар човјек те да никада није правио никакве проблеме.

У Универзитетској болници - Клинички центар Бањалука рекли су да је пацијент Петровић послије пријема оперисан и да је тренутно стабилно, али да су све даље прогнозе неизвјесне.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана