Бањалука: Непокретну мајку Пејић убо ножем у стомак

Горан Обрадовић
Бањалука: Непокретну мајку Пејић убо ножем у стомак

Бањалука - Славко Пејић (56) из Бањалуке ухапшен је због сумње да је у недјељу послијеподне у Гундулићевој улици у Бањалуци ножем убо непокретну мајку Милку Мирковић (81), која је том приликом задобила тешке повреде.

Послије напада Мирковићева је превезена у Универзитетску болницу - Клинички центар Бањалука гдје су рекли да је задобила убодну рану у стомак.

- Старица је оперисана, а све даље прогнозе су неизвјесне - казали су у бањалучкој болници.

У окружном тужилаштву Бањалука рекли су да је увиђај обавио дежурни тужилац Игор Цимеша. Пејић је јуче предат у надлежност Окружног тужилаштва, а до закључења овог броја "Гласа Српске" није била донесена одлука о притварању.

У Центру јавне безбједности Бањалука рекли су да је до покушаја убиства дошло у недјељу око 16 часова.

Извор близак истрази појаснио је да је Пејић убо мајку ножем у стомак док је правила ручак, али да нико не зна тачан мотив напада.

- Када је видио да је ријеч о веома озбиљној повреди куцао је на врата неким комшијама да му помогну, али пошто Пејић и његова мајка нису у добрим односима са њима, нико није хтио да му отвори врата. Потом је позвао Хитну помоћ и рекао да се старица сама повриједила - појаснио је наш извор.

Убрзо је дошла Хитна и одвезла старицу, а у возилу са њима отишао је и Пејић. Када су љекари видјели о каквој је рани ријеч одмах су утврдили да не може бити несрећан случај и позвали су полицију, која је дошла и ухапсила Пејића.

Станари који живе у истом улазу гдје и Пејић и Мирковићева, испричали су да у недјељу нису чули никакву галаму, али и да њих двоје живе сами и да је Милка прикована за инвалидска колица, као и да су често правили проблеме.

- У овај стан су се доселили прије скоро двије године из Котор Вароша, када им је Милкин други син, који живи у Америци, купио овај стан. Откад су се уселили из њиховог стана се често чула галама и свађа, скоро свакодневно - испричао нам је један од њихових комшија.

Према његовим ријечима, пошто је она била у колицима, он је требало да брине о њој, али то није радио.

Знао ју је затворити по цијели дан и отићи негдје у град, а жена је јаукала и дозивала помоћ, али нико није имао кључеве стана па јој није могао помоћи.

- Често су се свађали и чула се вриска из стана. Неколико пута сам чуо да она галами на њега. Мислим да је Славко имао и психичких проблема, али нисам никада чула да је био на лијечењу - рекла је једна од комшиница.

Остали станари су истакли да се нико из улаза није дружио са њима, али и да су одбијали да плаћају трошкове за одржавање стубишта, због чега су се често и свађали са осталим станарима.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана