Полиција и даље трага за бомбашем ФОТО

Г.О. фото: А. Чавић, В. Стојаковић, С. Гагић
Полиција и даље трага за бомбашем ФОТО

Бањалука - Бањалучка полиција и даље трага за бомбашем који је бацио бомбу у аутобус "Аутопревоза" и усмртио возача, рекао је данас Срни начелник Центра јавне безбједности Бањалука Младен Марић.

Возач "Аутопревоза" Боро Топић убијен је јуче у бањалучком насељу Лазарево, а двоје путникa је лакше повријеђено када је у аутобус убачена бомба, док је примао путнике на стајалишту.

У Клиничком центру Бањалука казали су "Гласу Српске" да су примили двије особе са лакшим повредама и да су послије указане помоћи пуштене кући.

Аутобус у којем је погинуо возач саобраћао на линији Бањалука - Трн, линија број два.

- Аутобус се зауставио на станици. Пришао је млађи мушкарац обучен у црно и бацио бомбу у аутобус. Настао је хаос - казао је "Гласу Српске" један од путника.

Од експлозије су оштећени аутомобили и околни објекти.

Убиство се догодило на стајалишту у близини Пољопривредне школе, а бомбаш је побјегао у правцу тржног центра "Tемпо" и је у току потрага за њим.

Како сазнајемо за убиство је осумњичен Жељко Стевановић (50) из насеља Лазарево у којем је злочин и почињен. Он је од раније познат полицији због сукоба са убијеним.

- Њега су на фотографијама препознали очевици. Стевановић и убијени су већ годинама у сукобу. Стевановић је убијеном прије двије године запалио аутомобил - казао је извор близак истрази.

Јаке полицијске снаге опколиле су Стевановићеву кућу, а Лазаревом кружи више полицијских патрола, јер је наводно виђен у том насељу.

Генерални директор бањалучког "Аутопревоза" Дејан Мијић изјавио је за да су, осим возача овог предузећа са иницијалима Б.Т. који је погинуо, у експлозији бомбе два путника лакше повријеђена.

Мијић је навео да је погинули возач био изузетно поштован у "Аутопревозу", те да је данашња трагедија потресла комплетно предузеће.

Портпарол Центра јавне безбједности Бањалука Марија Маркановић изјавила је  да је због овог догађаја блокиран саобраћај у улицама Књаза Милоша, Ивана Горана Ковачића и Проте Николе Костића, те да су у функцији алтернативни правци.

Нормализован саобраћај код бањалучке Пољопривредне школе

На дионици пута од тржног центра "Верно" до Пољопривредне школе у Бањалуци собраћај се сада одвија редовно, саопштено је из Ауто-мото савеза Републике Српске /АМС/.
У саопштењу се додаје да је на тој дионици завршен полицијски увиђај због несреће која се догодила данас нешто прије 11.00 часова када је бачена бомба у аутобус, а погинуо возач аутобуса.

 

Oсумњичен Жељко Стевановић

 


 

 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана