Banjalučanin oružjem prijetio gostima kafića

N. T.
Banjalučanin oružjem prijetio gostima kafića

Banjaluka - Dragan Miletić (43) iz Banjaluke uhapšen je u srijedu nakon što je pištoljem prijetio gostima u kafićima "Kikos" i "M&M" u banjalučkim ulicama Srpskih pilota i Maksima Gorkog.

Motiv ovih prijetnji nije utvrđen, a osumnjičeni Miletić poznat je policiji po krivičnim djelima još od 2008. godine. On je ranije duže vrijeme zadavao glavobolje sugrađanima, ali i policiji. Hapšen je više puta, a i osuđivan je.

Iz banjalučkog Centra javne bezbjednosti, navodeći inicijale, kazali su da je Miletić prvu prijetnju počinio u srijedu, u 12.15 časova u kafiću u ulici Srpskih pilota.

- Ušao je u kafić i izvadio pištolj te pred gostima rekao da će ga upotrijebiti. Nakon toga je samo izašao i sjeo u "reno" i otišao prema Zelengorskoj  ulici - rekli su u policiji.

Dodali su da je samo nekoliko minuta nakon ovog slučaja prijavljeno da je ista osoba pištoljem prijetila i u kafiću u ulici Maksima Gorkog.

- Policija je izašla na teren i u 12.30 časova u pomenutoj ulici zaustavila "reno" i privela osumnjičenog D. M. Na osnovu naredbe suda obavljen je pretres i kod njega su pronađeni pištolj i nož - rekli su u policiji.

Prema njihovim riječima osumnjičeni je nakon ispitivanja pušten da se brani sa slobode uz saglasnost dežurnog tužioca Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka. Istakli su da ga terete za izazivanje opšte opasnosti i ugrožavanje sigurnosti. Miletić je tokom 2008. godine osuđen na jedinstvenu kaznu od dvije godine i jedan mjesec zatvora kada su mu objedinjena razna djela iz 13 optužnica. Poslednji put hapšen je u februaru prošle godine zbog krađa i šverca droge, a 2014. godine nožem je ubo Radenka Zeljkovića i Nemanju Moraču, ali ih nije ozbiljnije povrijedio.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana