Akcija “Tesla”: Privedeno 11 električara

Goran Obradović, Foto: V. Stojaković
Akcija “Tesla”: Privedeno 11 električara

Banjaluka - Zbog sumnje da su se tokom dužeg perioda bavili krađom struje policija je privela 11 osoba zaposlenih u “Elektrokrajini” Banjaluka, potvrđeno je u Centru javne bezbjednosti u ovom gradu.

Prema nezvaničnim informacijama, privedeni su: Darko Bajić, Marko Miljević, Mile Kojić, Stevo Kopanja, Miroslav Rakić, Radovan Garić, Damjan Dakić, Goran Botić i još tri osobe čiji identitet nismo uspjeli da saznamo. Oni su uglavnom radili kao kontrolori u “Elektrokrajini”.

Akcijom je rukovodio tužilac Okružnog tužilaštva Banjaluka, a poslije hapšenja pretresen je veći broj lokacija na području Banjaluke, među kojima su stanovi i prostorije koje koriste privedeni i tom prilikom pronađeni su razni predmeti korišćeni prilikom činjenja krivičnih djela.

Izvor blizak istrazi ispričao je da su se oni duže vrijeme bavili ovim krivičnim djelom.

- Osumnjičeni se terete da su u dogovoru sa vlasnicima kafića i restorana na području Banjaluke prepravljali električna brojila i na taj način im omogućavali da plate manje iznose za potrošenu struju - rekao je naš izvor.

On je dodao da su oni radili za više od 30 najpoznatijih banjalučkih kafića i restorana.

- Među kafićima i restoranima koje je policija u toku jučerašnjeg dana provjeravala zbog sumnje da su se bavili krađom struje su “Duo” u Lazarevu, “Škorpion” i “Triangolo” u Obilićevu, “Kafe kofi”, restorani “Stara Ada”, “Fortuna”, “Ortodoks” i mnogi drugi lokali - istakao je naš izvor.

Pomenuti izvor je pojasnio da su oni na osnovu ovoga ostvarili i veliku imovinsku korist, što se može vidjeti i prema poklonima koje su dobijali od vlasnika.

Cijeli tekst pročitajte u sutrašnjem izdanju “Glasa Srpske”

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana