Акција Правда: Ухапшен замјеник директора Агенције за форензичка испитивања БиХ

faktor.ba
Акција Правда: Ухапшен замјеник директора Агенције за форензичка испитивања БиХ

Сарајево - По налогу поступајућих тужилаца, припадници Федералне управе полиције (ФУП), ухапсили су јуче у склопу акције "Правда" Сеада Хаџића, замјеника директора Агенције за форензичка испитивања БиХ, потврђено је за Фактор из Тужилаштва КС.

Хаџић се сумњичи за кривично дјело помоћ починитељу након почињеног кривичног дјела.

- Осумњичени је предат у надлежност Тужилаштву Кантона Сарајево. Наложено је његово 24-сатно задржавање, а након што буде испитан, тужилац ће одлучити о даљим мјера против осумњиченог - казала нам је Азара Бавчић, портпарол сарајевског Тужилаштва.

У акцији "Правда" која је изведена у новембру прошле године, подсјећамо, ухапшен је бивши министар унутрашњих послова БиХ Алија Делимустафић, те више с њим повезаних особа, а сумњиче се за кривична дјела организовани криминал у вези са злоупотребом положаја, повредом закона судије, прањем новца и преваром.

У склопу те акције ухапшене су и помоћница начелника Општине Стари Град Ибрахима Хаџибајрића у Служби за имовинско-правне послове Лејла Церић и бивши правобранитељ Општине Стари Град Суада Хаџић.

Терете се да су, заједно са помагачима, годинама учествовали у преварама са некретнинама, прибављајући вишемилионску имовинску корист. Они су, наводно, на основу кривотворене документације или превара, укњижавали такозване напуштене станове на себи одане људе, које су, потом, посредством Делимустафићевих фирми које се баве прометом некретнина продавали трећим особама.

Делимустафић је јуче, одлуком Кантоналног суда у Сарајеву, пуштен да се брани са слободе.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана