Aкција “Деветак”: Пронађене пушке и ракетни бацачи

Горан Обрадовић
Aкција “Деветак”: Пронађене пушке и ракетни бацачи

Сарајево - Припадници Државне агенције за истраге и заштиту БиХ (SIPA) у четвртак и петак ухапсили су три особе на подручју Сокоца, Шековића и Брода, код којих је пронађена већа количина оружја, минско експлозивних средстава и друге војне опреме.

У наставку акције "Деветак" припадници  SIPA су у четвртак претресли више објеката на подручју општина Шековићи и Соколац. На подручју Брода ухапшена је још једна особа чији идентитет нисмо успјели да сазнамо.

- На подручју Шековића ухашен је М. Г. а у Сокоцу Н. Г.  Пронађена је и одузета већа количина војног наоружања, међу којима су аутоматске пушке, полуатоматске пушке, муниција различитог калибра, компјутери, мобилни телефони, као и други предмети који се могу довести у везу са кривичним дјелом неовлашћен промет оружјем и војном опремом, те производима двојне намјере - саопштено је из SIPA.

Они су додали да су послије криминалистичке обраде осумњичене особе пуштене на слободу. Против њих ће Тужилаштву БиХ бити достављен извјештај због сумње да су починили поменута кривична дјела.

Припадници SIPA су у петак по наредби Основног суда Дервента и Окружног тужилаштва Добој уз асистенцицју МУП-а Републике Српске претресли стамбени објекат на подручју општине Брод и ухапсили једну особу.

Приликом претреса пронађена је и изузета већа количина војног наоружања, минско-експлозивних средстава и друге војне опреме, која може послужити као доказ у даљем поступку. У овим претресима пронађено је око 20 ручних ракетних бацача "зоља", као и већа количина муниције.

Осумњичени ће послије криминалистичке обраде  бити пуштен на слободу, а против њега ће бити поднесен извјештај Тужилаштву БиХ.

Деветак

У акцији "Деветак" припадници Државне агенције за истраге и заштиту БиХ (SIPA) у уторак су такође заплијенили већу количину оружја и војне опреме на подручју Власенице и Живиница.

Том приликом полиција је пронашла већу количину оружја, муниције, као и око 8,5 килограма минско-експлозивних средстава.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана