Васкрс, дан новог живота и радости

М. Л.
Васкрс, дан новог живота и радости

Бањалука - Васкрс је празник који с радошћу ишчекујемо цијеле године, јер је васкрсење Господа Исуса Христа дан вјечног спасења, животног зачетка, среће и напретка. У дане празновања славимо живот и истинске непролазне вриједности православне хришћанске вјере, искрену бригу за ближње, међусобно поштовање и разумијевање.

Наводи се то у честитки члана Предсједништва БиХ из РС Младена Иванића, коју је, поводом највећег хришћанског празника, упутио Његовој светости патријарху српском Иринеју, свештенству и свим православним вјерницима.

Предсједник РС Милорад Додик честитао је Васкрс свим православним вјерницима, уз жељу да радост Христовог васкрсења дочекају у миру, добром здрављу и благостању.

- У дане празновања славимо живот и присјећамо се симболике Васкрса, садржане у истинским и непролазним вриједностима православне хришћанске вјере, на којима се гради међусобно поштовање, толеранција и разумијевање - наводи се у Додиковој честитки.

Предсједник Народне скупштине РС Недељко Чубриловић свима је пожелио да дане великог празника Васкрсења Господа Исуса Христа проведу у добром здрављу, испуњени радошћу, миром и благостањем. Предсједник Владе РС Жељка Цвијановић честитала је патријарху Иринеју, архијерејима, свештенству, монаштву и православном народу српском Васкрс, уз жељу да га проведу у љубави, праштању и слози и да васкршња радост и нада уђу у све домове.

Васкрс је честитао и предсједавајући Парламента БиХ и лидер СДС-а Младен Босић ријечима да овај празник, који слави побједу живота над смрћу, подсјети на важност разумијевања, толеранције, праштања, међусобног поштовања и уважавања.

Највећи хришћански празник честитали су и бројни други званичници из БиХ и Српске.

                                                                                               

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана