Švedski institut nudi 335 stipendija

M. L.
Švedski institut nudi 335 stipendija

Banjaluka - Studenti iz RS i BiH koji žele postdiplomske studije da nastave u Švedskoj, mogu se prijaviti za stipendije koje talentovanim studentima dodjeljuje Institut iz ove zemlje.

Švedski institut će dodjeljivati stipendije za talentovane studente iz odabranih zemalja u akademskoj 2017/18. godini, za master ili doktorske studije, a zainteresovani se mogu prijaviti do 16. januara.

- Stipendija pokriva troškove života i studiranja, te osiguranje, a biće dodijeljeno oko 335 stipendija - navedeno je u konkursu koji je objavljen na interent stranici Švedskog instituta.

U Institutu ističu da je cilj pružiti bolje uslove školovanja stipendistima, a idealni kandidati su mladi sa akademskim kvalifikacijama, koji imaju iskustvo u liderstvu i ideje kako znanje stečeno kroz ovaj program u Švedskoj da iskoriste u svojoj zemlji. U konkursu je navedeno da će prioritet biti dat kandidatima koji odaberu studijske programe sa naglaskom na rodnu ravnopravnost, održivi razvoj, demokratiju, ljudska prava i smanjenje siromaštva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana