Studenti na jesen u novim sobama

Dragana Keleč
Studenti na jesen u novim sobama

Banjaluka - Studente će u novoj akademskoj godini dočekati otvorena vrata četvrtog paviljona Studentskog centra "Nikola Tesla" u Banjaluci, koji će raspolagati sa 280 kreveta.

Premijer RS Željka Cvijanović i ministar prosvjete i kulture Dane Malešević istakli su juče tokom obilaska četvrtog paviljona da će njegova izgradnja biti završena do kraja mjeseca. Potom slijedi njegovo opremanje kako bi studenti mogli da usele u novoj akademskoj godini.

Vlada RS je za izgradnju paviljona izdvojila 6,2 miliona maraka, a u toku je raspisivanje konkursa za njegovo opremanje za koje će Vlada takođe obezbijediti novac.

- Veoma sam zadovoljna kako je tekla izgradnja četvrtog paviljona. Naš cilj je bio da do oktobra ove godine budu ispunjeni uslovi da studenti mogu dobiti 280 novih mjesta - istakla je Cvijanovićeva.

Malešević je poručio da će studenti u novom paviljonu imati najbolje moguće uslove.

- Novac za opremanje i uređenje paviljona biće obezbijeđen na vrijeme - rekao je Malešević.

Rektor Univerziteta u Banjaluci Stanko Stanić rekao je da je zadovoljan kako Vlada prati realizaciju razvojnih projekata i programa univerziteta.

Novom paviljonu najviše se raduju studenti koji kažu da je odlično to što će sada imati veće šanse da dobiju krevet u "studenjaku". Predsjednik Unije studenata RS Borivoj Obradović kaže da će u paviljonu biti i više od 280 mjesta, jer će u neke sobe ubaciti i treći krevet.

- Izgradnjom ovog paviljona i studentskih domova u Foči i Palama biće podignut studentski standard na viši nivo i RS će imati jedan od najboljih smještajnih kapaciteta u regionu - istakao je Obradović.

Projekti

Stanko Stanić je uvjeren da će studenti u novi paviljon useliti u novoj akademskoj godini.

- U idućem periodu kandidovaćemo i projekte za završetak izgradnje zgrada Arhitektonskog i Šumarskog fakulteta, a očekujemo da dobijemo i hotel "Krajina" za smještaj studenata - rekao je Stanić.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana