Срђан Рајчевић: Креирати визију за економски развој

Срна
Срђан Рајчевић: Креирати визију за економски развој

Бањалука - Министар за научнотехнолошки развој, високо образовање и информационо друштво Републике Српске Срђан Рајчевић истакао је да је у области високог образовања примарно извршити детаљну анализу и у складу са могућностима и најбољом упоредном праксом креирати визију која ће служити економском развоју и очувању идентитета српског народа.

- Циљеви министарства, чија је надлежност знатно проширена, морају бити идентификовани за сваки ресор посебно. У наредне четири године морамо покушати да повећамо научну продуктивност, осигурамо квалитет на високошколским установама, остваримо међународну видљивост, те у складу са потребама тржишта рада извршимо ревизију уписне политике - казао је Рајчевић. Када је ријеч о информационом друштву, Рајчевић наглашава да је потребно креирати четворогодишњу стратегију развоја електронске управе (е-управе) и што прије кренути у имплементацију електронских услуга управних органа.

- У области научнотехнолошког развоја морамо сагледати модалитете који ће довести до повезивања привреде и научноистраживачке заједнице и повећати обим улагања у науку и иноваторство - додао је Рајчевић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана