Sadržaj Nezavisnih novina i na pametnim televizorima

D. S.
Sadržaj Nezavisnih novina i na pametnim televizorima

Banjaluka - Čitaoci "Nezavisnih novina" uskoro će imati priliku da sadržaj listaju i na velikim ekranima pomoću android TV aplikacije, koju će razviti kompanija "TeleGroup" u saradnji sa organizacijom "EESTEC" i Elektrotehničkim fakultetom u Banjaluci.

"TeleGroup" tim će, tokom petodnevne studentske radionice koja je juče počela, kroz mentorstvo eksperata u oblasti razvoja TV i IPTV aplikacija sa studentima proći kroz teorijsku i praktičnu nastavu kako bi se upoznali s osnovama razvoja aplikacija za android TV platformu, te na osnovu usvojenog znanja razviti android TV aplikaciju za "Nezavisne novine".

Šef Centra za razvoj softvera kompanije "TeleGroup" Banjaluka Jovica Kesić istakao je da im je ideja da naprave novi vid edukacije i obuke za android TV aplikaciju koja je sve popularnija u razvoju softvera i smart televizora.

- Radionica, u kojoj učestvuju domaći i strani studenti, idealna je prilika, između ostalog, za druženje i uspostavljanje kontakata te način da predstavimo Banjaluku u najljepšem svjetlu - rekao je Kesić.

Dodao je da bi u petak trebalo da imaju finalni proizvod aplikacije za "Nezavisne novine", koju bi dalje mogli da preuzmu korisnici smart televizora.

Prema riječima kontakt osobe lokalnog komiteta u Banjaluci i studenta druge godine na softverskom inženjerstvu Elektrotehničkog fakulteta u Banjaluci Nikoline Grahovac, odziv na ovu radionicu je izvanredan, a među učesnicima je i student iz Letonije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana