Ranka Mišić reizabrana za predsjednika sindikata

Srna
Ranka Mišić reizabrana za predsjednika sindikata

Teslić - Ranka Mišić reizabrana je za predsjednika Saveza sindikata Republike Srpske odlukom delegata na šestom Kongresu Savez.Mišićeva, kojoj je ovo četvrti mandat, nije imala protivkandidata.

Ona je rekla Srni da po izboru slijede brojne sindikalne aktivnosti, koje, između ostalog, uključuju i aktivnosti na izmjeni Zakona o radu.


Mišićeva je za 12. jul najavila sastanak tripartitne komisije u čijem sastavu će biti predstavnici Vlade Srpske, Saveza sindikata i Udruženja poslodavaca, a koja će se baviti metodologijom analize primjene postojećeg Zakona o radu.

Ona očekuje da će prva analiza biti urađena već u septembru, da bi došla do Narodne skupštine Republike Srpske.

"Ono što se može očekivati su izmjene Zakona o radu, a nije isključen ni novi zakon. Pokazalo se da smo bili potpuno u pravu kada smo rekli da ovaj zakon ne može da se primijeni", rekla je Mišićeva.

Ona je najavila da sa Kongresa putuje u Beograd gdje će na regionalnom forumu predstavljati Ekonomsko-socijalni savjet Republike Srpske.

"Neki ljudi su mislili da su ovi izbori najvažniji. Ne, najvažniji je program i ono što nas čeka", dodala je Mišićeva nakon Kongresa Saveza sindikata Republike Srpske na kojem su usvojeni dokumenti o radu, o programu rada, te izabrani novi organi Sindikata.

Prije glasanja, sjednicu Kongresa napustili su delegati Sindikata uprave nezadovoljni što nisu prihvaćeni njihovi amandmani na Prijedlog Statuta, koji je povučen sa dnevnog reda, te su najavili da će istupiti iz Saveza sindikata.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana