Predsjednik kupuje kuću sedmočlaoj porodici Đorđić

Milan Vujić
Predsjednik kupuje kuću sedmočlaoj porodici Đorđić

Gradiška - Lažnim obećanjima za višečlanu porodicu Gorana i Mirjane Đorđić iz Gornjih Podgradaca došao je kraj, nakon što im je predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik obećao kupiti kuću.

"Glas Srpske" je o ovoj višečlanoj porodici pisao 2014. godine kada su iz gradiškog sela Grbavci sa četvoro male djece Novu godinu dočekali u Domu za stara i iznemogla lica u Gornjim Podgradcima, jer zimu nisu mogli provesti u svojoj trošnoj kući na obroncima Kozare.

Nedugo poslije toga iz doma se sele u iznajmljenu kuću, uz obećanje opštinskog rukovodstva da je to samo privremeno i da će im napraviti kuću. Ni od tog obećanja nije bilo ništa, pa su se nedavno Đorđići, zbog nemogućnosti da plaćaju stanarinu, našli na ulici. Od tada sa petoro djece žive u staroj šupi.

- Napustili smo dom u Grbavcima jer nismo više smjeli živjeti sa djecom u kući koja prokišnjava, čiji su zidovi oronuli i koja bi se svakog momenta mogla srušiti. Imali smo raznih obećanja, ali sve je uglavnom ostajalo na tome - priča glava porodice Goran, dodavši da jedni spavaju u šupi, a drugi u automobilu.

Đorđićima je jedini prihod Goranova plata iz Drvne industrije DIPO, sa kojom ne mogu da se prehrane i plate kiriju i režije.

Ipak, njihovim mukama uskoro će doći kraj, jer je predsjednik RS Milorad Dodik kazao da će im naredih dana kupiti kuću.

- Svi su me redom lagali i obećavali, ali vjerujem u obećanje predsjednika Dodika. Već sam gledao dvije, tri kuće koje su negdje oko 40.000 KM - priča Goran.

Dodik je kazao da želi da se pronađe adekvatna kuća za potrebe ove porodice, a koju će kupiti Kabinet predsjednika.

- Putujući u Gornje Podgradce čuo sam za višečlanu porodicu koja živi u veoma teškim uslovima, bez adekvatnog krova nad glavom. Kabinet predsjednika će obezbijediti sredstva za kupovinu kuće i ne to neke male kuće, već kuće u kojoj će porodica Đorđić moći normalno i ljudski da živi sa svojim malim anđelima - poručio je Dodik.

Zdravlje

Mirjana i Goran najviše se plaše za zdravlje svoje djece, Kristine (11 mjeseci) i Valentine (tri mjeseca), te sedmogodišnje Martine, petnaestogodišnjeg Zorana i Milanke, koja ima 16 godina.

- U šupi nemamo ništa, ni struje ni vode. Svaki put kada je jače nevrijeme bježimo svi u automobil jer kuća prokišnjava. Zimu ne smijemo dočekati u ovoj šupi, jer nemamo ni drva - priča Mirjana.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana