Почела трка за главног ревизора РС и замјеника

С. Ш.

Бањалука - Јавни конкурс за избор главног ревизора РС и његовог замјеника објављен је јуче на сајту Народне скупштине РС.

Комисија за избор главног ревизора и његовог замјеника донијела је 23. новембра одлуку о расписивању конкурса, а рок за подношење пријава за обје функције је 15 дана од дана његовог објављивања. Неблаговремене и непотпуне пријаве неће бити узете у  разматрање.

Главног ревизора и његовог замјеника бира Народна скупштина на приједлог предсједника РС. Мандат руководства Главне службе за ревизију јавног сектора РС траје седам година без могућности поновног именовања.

Главни ревизор Душко Шњегота и његов замјеник Дарко Пејић разријешени су дужности након што су крајем августа поднијели оставке Народној скупштини РС. Њихове оставке услиједиле су послије низа критика којима су били изложени због података које је Главна служба за ревизију изнијела у вези са висином буџетског дефицита РС. Податке ревизора демантовала је најприје Влада РС, а касније и представници Међународног монетарног фонда у БиХ.

Народна скупштина РС именовала је 22. октобра за вршиоца дужности главног ревизора Јову Радукића, дотадашњег помоћника министра за фискални систем.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана