Porodica Brković iz Ćukala kod Srpca sa petoro djece živi pod pločom

D. J.
Porodica Brković iz Ćukala kod Srpca sa petoro djece živi pod pločom

Srbac - Sedmočlana porodica Brković iz Ćukala kod Srpca već pet godina živi u kući koja prokišnjava, a podizanje krova za njih je nedostižan san.

Besparica je prekinula gradnju doma koji je ozidan do prve ploče, pa su morali da ga pokriju najlonom. Međutim, jaka kiša koja je padala prethodnih dana prošla je kroz ploču i poplavila prizemlje.

- Da bih podigao krov, potrebno mi je oko 9.500 maraka. Opština je obećala paket građevinskog materijala vrijedan 4.000, ali je problem gdje naći još 5.500 maraka - kaže Sveto Brković, zamolivši humane ljude da pomognu kako bi kuću što prije pokrio jer strahuje za zdravlje članova porodice.

Sveto, koji je nezaposleni borac prve kategorije, stekao je sa suprugom Draganom petoro djece - Dragoljuba, Dragicu, Dijanu, Dragišu i Danijelu, koja ima samo četiri godine.

- Niko u porodici nije stalno zaposlen i uglavnom živimo od mojih nadnica. Dobijamo 60 maraka boračkog i 105 dječijeg dodatka. Troje djece ide u školu i treba ih spremiti i nahraniti - kaže Brković.

Ovu porodicu je nedavno obišao i odbornik Zoran Vučić, koji je rekao da će se založiti u Skupštini opštine da prikupe novac kako bi Brkovići dobili krov nad glavom.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana