Četiri gazdinstva dobila nove direktore

M. Mi.
Četiri gazdinstva dobila nove direktore

Banjaluka - Uprava "Šuma RS" razriješila je direktore šumskih gazdinstava "Zelengora" Kalinovik, "Jahorina" Pale i "Birač" Vlasenica i na njihova mjesta postavila vršioce dužnosti.

Direktor "Šuma RS" Risto Marić rekao je da je direktor "Zelengore" Slobodan Škobić smijenjen zbog loših rezultata koje bilježi ovo gazdinstvo, a na njegovo mjesto postavljen je Đorđe Sladoje.

- Direktor "Jahorine" Nenad Pavlović razriješen je dužnosti na svoj zahtjev, a za vršioca dužnosti direktora gazdinstva postavljen je Ranko Ćeranić. Za vršioca dužnosti direktora gazdinstva "Birač" imenovan je Miomir Kurtuma - kazao je Marić.

Dosadašnji direktor Šumskog gazdinstva "Birač" Rade Dangubić imenovan je na čelo Šumskog gazdinstva "Romanija" Sokolac.

- Dangubić je sada na čelu "Romanije" jer je dosadašnji direktor ovog gazdinstva Bojan Tošić postavljen za pomoćnika direktora za proizvodnju u direkciji "Šuma RS" - naveo je Marić.

"Šume RS" završile su prošlu godinu sa dobiti od 9,96 miliona maraka, a četiri šumska gazdinstva poslovala su sa minusom. Najveći minus imao je "Birač" - 1,27 miliona KM. "Panos" iz Višegrada bio je u gubitku 267.099, "Jahorina" Pale 224.673, a "Zelengora" iz Kalinovika 110.693 marke.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana