Žele privući što veći broj gostiju

D. B.
Žele privući što veći broj gostiju

Banjaluka - Cilj Druge međunarodne konferenciji turizma, koja će biti održana u sklopu “Banjalučkog proljeća” od 18 do 20. aprila, jeste privlačenje što većeg broja gostiju i razvoj ove privredne grane u našem gradu.

To je juče na konferenciji za novinare najavio gradonačelnik Igor Radojičić, napomenuvši da grad ima mnogo potencijala za razvoj turizma.

- On leži u kulturno-istorijskom nasljeđu, festivalskom i  adrenalinskom turizmu. Razvoju turizma može doprinijeti i povezanost avionskim linijama sa četiri velike destinacije kroz čarter letove - rekao je Radojičić.

Direktorica Turističke organizacije grada (TOBL) Irena Radojević kazala je da je želja privlačenje turista koji će se što duže zadržati u Banjaluci.

- Akcenat konferencije, koja će biti održana u Banskom dvoru, stavljamo na receptivni turizam jer nije cilj da samo naši ljudi putuju po svijetu već i da dovedemo ljude u  grad na Vrbasu i da se što više ovdje zadrže. Ugostićemo i svjetski poznato ime u svijetu turizma Slobodana Mićića, a već sada možemo reći da je prijavljeno oko 150 učesnika - kazala je Radojevićeva.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana