Rekordna potrošnja vode u gradu

V. P.
Rekordna potrošnja vode u gradu

Banjaluka - Potrošnja vode u gradu je prethodnih dana uveliko premašila prosjek i iznosila je od 1.024 do 1.103 litra u sekundi umjesto 800. Uprkos apelu građanima, potrošnja vode u gradu i na selima se nastavlja istim intenzitetom, ali za sada novih redukcija neće biti, potvrdili su u gradskom "Vodovodu" i Centru za razvoj i unapređenje sela.

Predviđaju da se zbog vremenskih uslova odnosno jako visokih temperatura vazduha potrošnja vode u narednim danima neće smanjiti.

- Povremeno su bez vode sjeverni dijelovi grada odnosno naselja Drakulić, Priječani i Ramići. U drugim dijelovima grada snabdijevanje vodom je normalno uz povremeno smanjenje pritiska - rekli su u "Vodovodu".

Šef tehničke službe u Centru za razvoj i unapređenje sela Mario Kuprešak rekao je da su na snazi redukcije vode na selima koje traju već nekoliko dana.

- Zbog prekomjerne potrošnje vode uvedena je redukcija u Borkovićima i Gornjoj Piskavici. Iako su najavljene moguće redukcije, u Gornjoj i Donjoj Bistrici još nisu uvedene. Apelujemo na građane da ne zalijevaju bašte, ne pune bazene za kupanje, ne peru automobile - kazao je Kuprešak.

Prema podacima ovog Centra, potrošnja vode na selima početkom sedmice bila je oko 1.200 kubika dnevno, a prosjek je 550. U pojedine mjesne zajednice cisterne dopremaju vodu.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana