Godišnji koncert KUD-a Piskavica poklon publici

J. P.
Godišnji koncert KUD-a Piskavica poklon publici

Banjaluka - Tradicionalni godišnji koncert 22. novembra u 19 časova, na sceni Gradskog pozorišta "Jazavac" biće kruna našeg ovosezonskog rada, truda i zalaganja koje su naši članovi uložili takom redovnih okupljanja tako i javnih nastupa. Izjavio je ovo sekretar Kulturno-umjetničkog društva "Piskavica" Mirko Arambašić.

- Ulaz na naš koncert biće slobodan, jer je on poklon publici. Naš program će biti obiman, tako da će posjetioci imati u čemu uživati. Predstaviće se muška, ženska i dječija pjevačka grupa. Igraćemo krajiške igre, kozaračko kolo, igre iz Šumadije, vlaške igre, igre iz okoline Leskovca i Pirota, a posjetioci će moći uživati i u našem Narodnom orkestru i vokalnim solistima - rekao je Arambašić.

Dodao je da je iza ovog kulturno-umjetničkog društva izuzetno bogata sezona.

- Tokom godine smo imali 35 javnih nastupa kako u Piskavici i Banjaluci, tako i širom Republike Srpske. Nastupali smo u Sloveniji, Srbiji, Poljskoj i Austriji. Treba spomenuti da, iako smo iz male sredine, veliki smo pokretači kulturnih zbivanja, na šta smo naročito ponosni - naglasio je Arambašić.

KUD "Piskavica" ima oko 120 članova svih uzrasta i profesija, a osnovano je 2002. godine u istoimenom potkozarskom mjestu, nedaleko od Banjaluke. Svojim dugogodišnjim radom izrasli su u jedno od najaktivnijih društava Republike Srpske.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana