Problemi stanovnika zaseoka Gvere kod Ljubačeva: Makadamom punim rupa do kućnog praga

Igor Pilipović
Problemi stanovnika zaseoka Gvere kod Ljubačeva: Makadamom punim rupa do kućnog praga

Banjaluka - Mještani zaseoka Gvere kod Ljubačeva dolaze do kućnog praga makadamskim putem koji je pun rupa. Toliko je oštećen da svi koji prolaze automobilom stružu podom vozila o tlo.

O ovom problemu svjedoče i riječi mještanina Milana Maglova koji apeluje na gradske strukture da bar koliko-toliko naspu put.

- Obraćali smo se inspekciji za saobraćaj koja je izašla na teren i utvrdila da je put u lošem stanju. Mi ne tražimo ništa drugo nego da nam put bude saniran kako bismo koliko-toliko lakše prebrodili zimu. Naravno, u 21. vijeku želja nam je da iduće ili bilo koje naredne godine budemo u planovima za asfaltiranje - kazao je Maglov.

Put je dugačak tri kilometra i samo je asfaltirano prvih 900 metara, a ostalo je makadam. Upravo zbog lošeg kolovoza mnogi koji ne žive na tom području, ali imaju imanja, zapustili su zemlju pa rastinje i šiblje koje je niklo duž dionice puta na nekoliko mjesta pravi probleme vozačima.

- Počeli smo sa sječom drva i rastinja uz bankinu i sve ide po planu. Sve radimo kako bismo stvorili uslove da nam put bude nasut. Iskreno se nadamo da će gradske vlasti uslišiti naše molbe - rekao je Maglov i dodao da su se zbog šibljem i ambrozijom zaraslih parcela obraćali i komunalnoj policiji.

U Odjeljenju za komunalne i stambene poslove i poslove saobraćaja kažu da programom zajedničke komunalne potrošnje za ovu godinu nije planirano asfaltiranje dijela puta za Gvere.

- Što se tiče programa za narednu godinu, njega će razmatrati i usvajati Skupština grada krajem decembra, tako da će tek nakon toga biti poznato gdje će biti izvođeni radovi - kazali su u Odjeljenju za komunalne i stambene poslove i poslove saobraćaja.

Dodaju da će u okviru radova redovnog održavanja lokalnih i nekategorisanih puteva biti izvršena sanacija nastalih oštećenja.

Zima

Milan Maglov kaže da im zimi problem stvara visok snijeg jer put ne čisti nijedna od zimskih službi.

- Snijeg bude uklonjen sa lokalnog puta od kamenoloma do škole, a u naš put ne uđe nijedna grtalica. Da nam bar očiste ovih 900 metara puta što je asfaltirano, nama bi i to puno značilo - rekao je Maglov.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana