Maturom Škole učenika u privredi zakoračili u svijet odraslih

Jasmina Perišić
Maturom Škole učenika u privredi zakoračili u svijet odraslih

Banjaluka - Ni kiša nije pokvarila raspoloženje 125 maturanata Škole učenika u privredi, koji su se u srijedu uveče uz zvuke trube i pjesmu veselili na Trgu Krajine, prije svečanog defilea do hotela "Bosna", gdje su na maturskoj večeri proslavili završetak školovanja.

U paradi dotjerane mladosti, muškarci su bili znatno brojniji, pa su tako mnogi od njih, zbog malobrojnosti maturantkinja, poveli pratnju sa sobom - djevojke, drugarice ili sestre, koje svojim izgledom nisu odudarale od maturantkinja. Pratile su vesele mladiće u njihovoj neizmjernoj euforiji.

Siniša Šodolović kaže da mu je drago što je završio školovanje.

- Okrećemo novu stranicu u životu. Proslavom mature zakoračili smo u svijet odraslih. Nedostajaće mi drugari, ali drago mi je što smo završili sa ovom višegodišnjom obavezom. Ne znam šta ću dalje. Imam dovoljno vremena da razmislim - rekao je ovaj svršeni autoelektričar.

Šarifa Muhader, koja je završila za krojača, sebe vidi kao nekog ko će se u budućnosti možda baviti modom.

- Nisam sigurna šta ću nakon školovanja, ali moguće je da ću se opredijeliti za profesiju za koju sam se i školovala. Pamtiću školovanje samo po lijepom, neke manje lijepe sitnice ću ostaviti za sobom - rekla je Muhaderova.

Maturant Danijel Pavičar, koji je stekao diplomu autoelektričara, među rijetkima je koji je imao planove za budućnost.

- Trudiću se da završim i četvrti razred, pa ako bude sreće, upisaću se i na fakultet. U svakom slučaju, ukoliko mi to ne pođe za rukom, posvetiću se svome zanatu. Zaista mi je žao što je školovanje završeno, jer će mi drugari jako nedostajati - kazao je Pavičar.

Direktor

Direktor Škole učenika u privredi Dragoljub Vuković je rekao da je maturska zabava protekla u najboljem redu.

- Oko 125 učenika slavilo je maturu zajedno sa profesorima. Bili su veseli, a proslava je trajala do jedan čas poslije ponoći - rekao je Vuković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana