Nevjerovatna Srpkinja eliminisala finalistkinju Vimbldona

GS
Nevjerovatna Srpkinja eliminisala finalistkinju Vimbldona

LONDON - Srpkinja Natalija Stevanović napravila je nevjerovatan podvig na Vimbldonu 2023.

Ona je u u prvom kolu ovog grend slem turnira eliminisala nekadašnju prvu teniserku svijeta, Karolinu Pliškovu, rezultatom 6:2, 6:2.

Pliškova je finale Vimbldona igrala 2021. godine, bila je i finalistkinja Ju-Es opena 2016, a do polufinala je stigla na preostala dva grend slem turnira - na Australijan openu 2019, a na Rolan Garosu 2017. 

Sve to čini ovaj podvig srpske reprezentativke još većim, naročito ako se uzme da je ona tek 225. na svjetskom rangiranju, prenose "Novosti".

Sredinom drugog seta, pri rezultatu 3:2,  Stevanovićeva je iskoristila lošiji servis i igru protivnice, inače 19. teniserke svijeta, i sa "nulom" došla do prvog brejka.

Potom je sa lakoćom osvojila i gem na svoj servis, da bi na kraju novim brejkom zakoračila ka osvajanju uvodne dionice.

Odmah na startu drugog seta srpska teniserka je napravila brejk i povela sa 0:2, a to joj je bilo dovoljno da odoli svim napadima velike favoritkinje i dođe do senzacionalnog trijumfa.

Njena naredna suparnica biće "srećna gubitnica" iz kvalifikacija, Njemica Tamara Korpač, 122. sa VTA liste, koja je 166. teniserku svijeta, Kerol Žao iz Kanade, eliminisala sa 1:6, 6:4, 6:2.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana