Džumhur: Osjetio sam energiju sa tribina

D.D.
Džumhur: Osjetio sam energiju sa tribina

BANjALUKA - Najbolji meč dana na turniru Srpska open odigrali su teniser iz BiH Damir Džumhur i Francuz Rišar Gaske.

Nakon tri sata bespoštedne borbe na kraju je uz veliku podršku publike slavio Džumhur koji je već dvije godine miljenik banjalučke publike. Nakon finala Dželendžera opet je opravdao pozivnicu koju je dobio.

- Publika je bila fenomenalna, tribine pune, osjeti se energija jer je teren manji i blići sam navijačima. Nekako sam baš osjetio energiju kad je bilo najpotrebnije i zaista je bilo uživanje igrati. Potrudiću se sutra da nastavim sa dobrim igrama- istakao je Džumhur.

On će sutra da igra protiv Andreja Rubljova na centralnom terenu.

- Rekao sam direktoru Đorđu Đokoviću da želim da igram na Grend stendu. Top je srećan teren za mene jer sam igrao na njemu igrao finale Dželendžera. Sad moram na centralni teren. Odlično iskustvo će biti meč protiv Rubljova. Nedostajali su mi ovakvi mečevi protiv jakih tenisera i kad izgubite napredujete. Rubljov je trenutno u najboljoj formi na šljaci. Biće veoma interesantan meč za men-poručio je Džumhur.

Upitan je o stanju tenisa u BiH, a nakon što je Novak Đoković juče rekao da je zabrinut za srpski tenis.

"Kada bi se Jugoslavija sastavila opet, mislim da bi bili zemlja sa najviše kvalitetnih i vanserijskih igrača, a u smislu koliko se ulaže u sport. Jednostavno mora se ulagati, mora se raditi na talentima i svemu", zaključio je Džumhur.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana