Đoković ponovo u imigracionom pritvoru

Tanjug
Đoković ponovo u imigracionom pritvoru

MELBURN - Novak Đoković je ponovo vraćen u imigracioni pritvor u Melburnu gdje će provesti veče prije donošenja konačne odluke o deportaciji ili dozvoli da zaigra na Australijan openu i osvoju svoju rekordnu 21. gren slem titulu.

Đokovićevi advokati tražili su da novu odluku donese tročlano sudsko vieće, što bi značilo da bi odluka bila pravosnažna, ali država to nije prihvatila, pa će odluku o tome donijeti sudija Dejvid O' Kalahan.

Prema riječima svjedoka s lica mjesta, koji je razgovarao sa izvještačem Rojtersa, Đoković je oko 15.30 po lokalnom vremenu stigao automobilom u podzemnu garažu hotela „Park”, u isti imigracioni pritvorski hotel u kojem je bio prošle nedjelje.

Desetak aktivista perotestvovalo je i skandiralo dok je Đoković u vozilu australijske pogranične službe ulazio u garažu hotela u kojem su smještena još 33 tražioca azila i putnika u karantinu.

Biće to drugo pritvaranje Novaka Đokovića nakon što je sudija Keli u ponedjeljak, poslije četiri noći koje je Đoković morao da provede u imigracionom pritvboru, odlučio da ga oslobodi uz obrazloženje da je “odluka o ukidanju vize po dolasku Đokovića bila nerazumna”.

Ipak, australijski ministar za imigraciju Aleks Houk odlučio je iskoristi svoje diskreciono pravo da ipak ukine vizu srpskom šampionu jer bi, kako je rekao, „njegovo prisustvo moglo da podstakne protivljenje vakcinaciji protiv kovida-19 u Australiji”, piše u sudskim spisima koji su objavljeni nakon jučerašnjeg prvog saslušanja u Saveznom sudu.

Do daljeg je neizvjesno da li će Novak zaigrati u Rod Lejver Areni u ponedjeljak ili će biti deportovan, a pred njim je i mogućnost da se povuče i napusti Australiju ukoliko tako odluči.

Novinarka lokalnog melburškog portala „Ejdž” Marta Paskual koja je uspjela da vidi Novaka po dolasku u hotel „Park” napisala je u svom izvještaju da je “teniski šampion delovao smireno i staloženo, u zelenoj trenerci i džemperu sa bijelom maskom za lice”.

U međuvremenu se oglasio i španski teniser Rafael Nadal.

-Australijan open je mnogo važniji od bilo kog igrača. Ako (Novak) bude zaigrao to je OK, ali i ako ne bude - Australijan open će biti sjajan sa ili bez njega . rekao je Nadal kojeg Đoković smatra svojim najvećim rivalom na teniskom terenu.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana