Antologijska bitka za Grad svjetlosti

Dejan Marić
Antologijska bitka za Grad svjetlosti

PARIZ - Prvi reket planete Novak Đoković i najuspješniji teniser pariske šljake Rafael Nadal večeras ukrštaju koplja u četvrtfinalu Rolan Garosa (20.45 časova).

Biće to bitka dva titana, spektakl, antologijski boj u Gradu svjetlosti čiji epilog bi mogao uticati i na istorijske knjige. I Srbin i Španac imaju motiv do neba. Ostaje nam samo da uživamo...

Nole je Rafu prošle godine porazio u njegovom "dvorištu". Isto će željeti da ponovi i ovaj put, čime bi nastavio da krči put ka 21. grend slem trofeju. Činjenica da je Nadal već na tom broju jasno oslikava ulog u 59. okršaju teniskih gladijatora.

Ne treba previdjeti podatak da je Đokoviću zabranjen nastup na Australijen openu, da na Vimbldonu neće moći da odbrani prošlogodišnjih 2.000 poena, što u kontekst velikog duela uvodi i dobro poznati srpski inat. A Novak je baš dobar kada se zainati.

- Ovo je veliki meč u svakom smislu, nezavisno od kola u kojem se igra. Znamo se jako dobro, igrali smo toliko puta, najviše u istoriji bilo kojeg rivalstva. Vrlo dobro poznajem njegovu igru i on moju, tako da tu nema nekih velikih tajni - najavio je Đoković derbi.

Nadal je, s druge strane, uprkos nedavnoj povredi stopala, relativno lako dogurao do četvrtfinala. I, kako kaže, uživa u tome:

- Svaki meč ovdje je možda moj posljednji na Rolan Garosu. Prolazim kroz težak proces. Ne znam šta će se desiti u bliskoj budućnosti pa zato pokušavam da uživam i da živim san igrajući tenis. Igram protiv najboljeg na svijetu, želim da sebi dam šansu da igram na najvišem mogućem nivou - oprezan je Španac.

Šta je na talonu, objasnio je bivši teniser Mats Vilander:

- Uzbuđen sam. Ovo je vjerovatno najbitniji okršaj u istoriji tenisa. Novak je snažan, izgleda odlučno, kreće se sjajno, najagresivniji je ikada, koristi energiju publike. Nju pretvara u motiv: "E sad ću da vam pokažem ko je najbolji na svijetu". Očekujem da isto bude i protiv Rafe, jer niko ne navija protiv Nadala u Parizu. Ta emotivna bitka će biti nevjerovatna - zaključio je Šveđanin.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana