Zakarić i Čolović na radaru Krunića

Darko Pašagić
Zakarić i Čolović na radaru Krunića

BANjALUKA - Poslije Mladena Kukrike, dres Borca u nastavku sezone nosiće i nekadašnji desni bek Zrinjskog Marin Galić, koji je potpisao ugovor na godinu i po, ali prema najavama predsjednika Banjalučana Vice Zeljkovića, narednih dana trebalo bi da bude još pojačanja na Gradskom stadionu.

Na meti stručnog štaba “crveno-plavih”, sa Branislavom Krunićem na čelu, nalaze se nekadašnji igrač Partizana Goran Zakarić, kao i fudbaler novosadskog Proletera Stefan Čolović.

- Sa Zakarićem smo razgovarali i moram da kažem da smo daleko od dogovora, jer je njemu prioritet odlazak u inostranstvo, odnosno u Tursku. Ukoliko ne pronađe angažman, razgovaraćemo ponovo i pokušati naći zajednički jezik. Čolović nam je bio interesantan i jesenas, ali ima ugovor sa Novosađanima do ljeta. Vidjećemo narednih dana šta će biti - naglasio je Zeljković.

Još traju pregovori o dolasku Brazilca Vinisijusa Arauha. Bivši fudbaler Valensije je slobodan igrač i ima želju da se vrati u Evropu. 

- Kontaktirala nas je agencija koja ga zastupa, postoji obostrana želja da postane naš član, ali su njegovi finansijski uslovi u ovom trenutku za nas prevelik zalogaj. Rekli smo koliko smo spremni da mu ponudimo i narednih dan, dva očekujemo odgovor. Vjerujem da će Arauho spustiti kriterijume i da ćemo se ipak uspjeti dogovoriti - nastavio je Zeljković.

Još uvijek postoji mogućnost da dres Borca na proljeće nosi i fudbaler Crvene zvezde Srđan Babić. 

- Sa čelnicima Beograđana smo neformalno razgovarali o Babiću, ali ne i s njim. To bi u ovom trenutku bilo nekorektno, jer je na pripremama kluba na Kipru i ukoliko se nametne novom treneru Dejanu Stankoviću, postoji mogućnost da ostane na “Marakani”. Vrlo vjerovatno će ostati u Zvezdi ukoliko Miloš Degenek ode, ali ako ovaj fudbaler završi transfer u Saudijskoj Arabiji, male su šanse da Babić na proljeće dobije priliku. Tako da i tu moramo sačekati da vidimo šta će biti. U pregovorima smo sa još nekoliko interesantnih fudbalera, ali o njihovim imenima ne bih govorio jer su pod ugovorom - dodao je Zeljković.

 

Reflektori

U želji da eventualni izlazak u Evropu dočekaju potpuno spremno, čelnici Borca ne sjede skrštenih ruku. 

- Jedan od najvećih problema u ovom trenutku su reflektori, jer postojeći nemaju dovoljnu jačinu. To znači da ćemo veoma brzo početi sa zamjenom sijalica, odnosno postavićemo one koje će biti mnogo jače od sadašnjih. To, kao i sve druge eventualne investicije na stadionu, zahtijeva velike finansijske izdatke i o tome ćemo s nadležnim institucijama razgovarati veoma brzo - naglasio je predsjednik Borca Vico Zeljković.
 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana