Velike promjene u Košarkaškom klubu iz Bratunca: Sa renoviranim timom u novu sezonu

Milan Zubović
Velike promjene u Košarkaškom klubu iz Bratunca: Sa renoviranim timom u novu sezonu

BRATUNAC - Uprava Bratunca aktivna je posljednjih dana u vezi sa pitanjem angažmana košarkaša za iduću sezonu u Ligi BiH iako još nije određen datum njenog početka.

Sa potpuno novom ekipom krenuće u novu sezonu, a stigli su Marko Rikalo, Nikola Tadić, Matija Žunić i Nikola Petrović. Rikalo igra na poziciji plejmejkera i stigao je Leotara, Tadić je krilni centar koji prošlu sezonu proveo u gruzijskom Rustaviju, a tokom karijere igrao je kraljevačku Slogu, kruševački Napredak kao i klubove u Portugaliji. Žunić pokriva pozicije beka i niskog krila, a prošle sezone nastupao je za Zrinjski. Ranije prije njih stigao je Aleksandar Danilović koji igra na poziciji krila.

- Od prošlosezonskog tima ostali su samo Radenko Pilčević i Dejan Ćup dok sa ostalima nismo produžili saradnju. Stigla su nam provjerena pojačanja dok je Petrović mlađi momak koji želi da se nametne. Potreban nam je još jedan iskusniji igrač na poziciji centra kojim bismo zaokružili ekipu i ostatak ćemo da popunimo iz našeg omladinskog pogona - izjavio je trener ekipe Ognjen Radić.

Bratuncu će ovo biti treća sezona u Ligi BiH, a prvi put neće imati Amerikanaca u ekipi.

- Nismo se odlučili da dovedemo Amerikance zbog poznate situacije sa pandemijom virusa korona. Prošle sezone imali smo velikih problema kada je takmičenje prekinuto jer smo ih jedva ukrcali na let za SAD i postojala je velika mogućnost da zaglave ovdje sa nama. Sada jednostavno ne želimo da rizikujemo dok se situacija ne smiri - dodao je Radić.

Ipak, najveće probleme zadaje im Košarkaški savez BiH koji još nije odredio početak takmičenja.

- Pitanje za milion dolara je kada će početi Liga BiH. To niko ne zna u ovom trenutku i Savez je jako neozbiljan u vezi s tim pitanjem. Nisu poznati sistem i kalendar takmičenja, kao ni broj stranaca u ekipi tako da ne znamo za kada ćemo zakazati početak priprema - istakao je Radić.

Ambicije su ostale iste kao i ranijih sezona.

- Naš prvenstveni cilj je da što prije osiguramo opstanak, odnosno plasman u sredinu tabele, a sve preko toga biće odličan uspjeh. Vjerujem da ćemo uspjeti u tome - kazao je Radić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana