Trkulja otišao iz Borca

Darko Pašagić
Trkulja otišao iz Borca

BANjALUKA - Poslije tri i po godine provedene na Gradskom stadionu redove Borca napustio je 24-godišnji čuvar mreže Nemanja Trkulja.

Ovaj mladi reprezentativac BiH, koji je u ljeto 2016. godine došao iz Kozare za sve vrijeme provedeno u “Platonovoj” bio je pomalo u drugom planu, jer su ispred njega šansu dobijali Asmir Avdukić, Marko Savatović, Kenan Topolović i Mladen Lučić.
- Trkulji je istekao ugovor i on nas je za sada jedini zvanično napustio. Njegova želja je da više brani i zbog toga je odlučio da potraži klub u kojem će dobiti šansu. Sasvim je razumljiva njegova želja za dokazivanjem i svi iz kluba mu želimo puno sreće u nastavku karijere - naglasio je šef stručnog štaba Banjalučana Branislav Krunić.
Kako stvari stoje to bi mogao biti jedini odlazak ove zime iz redova “crveno-plavih”. 
- Kao što je poznato još ranije je saradnju na godinu dana produžio Zoran Milutinović kome je bio istekao ugovor. Što se tiče pojačanja naša želja je da, i ako ih budemo dovodili, da to budu vrhunski igrači, koji će pomoći ekipi da ostvari zacrtane ciljeve u nastavku sezone. Po ocjenama mnogih našli smo se neočekivano u borbi za sam vrh, ali je sigurno da ćemo i u nastavku sezone nastaviti u istom ritmu i pokušati da izborimo plasman na međunarodnu scenu - nastavio je Krunić.
Prozivka Banjalučana zakazana je za 12. januar, a dan kasnije biće obavljeni ljekarski pregledi i obavljeni prvi treninzi.
- Plan priprema je poznat od ranije. Poslije desetak uvodnih dana 25. januara odlazimo u Staru Pazovu, gdje dan kasnije imamo provjeru protiv Teleoptika, a već 27. putujemo za Antaliju i tamo ostajemo 14 dana. Za to vrijeme odigraćemo i pet kontrolnih susreta. Ono što je novina da smo dogovorili generalnu provjeru, a ona će biti 15. februara protiv Čelika na “Bilinom polju” - dodao je Krunić.

 

Maksimović šef mladih

Za šefa omladinske škole Borca imenovan je Marko Maksimović. On je u proteklom periodu bio zadužen za rad s juniorima, a svojim radom uspio je da opravda očekivanja.

- Čelnici kluba su procijenili da mogu dodatno doprinijeti na toj funkciji. Na meni je da opravdam povjerenje i vjerujem da ću postaviti stvari na pravo mjesto u omladinskoj školi - naglasio je Maksimović, koji osim što je svojevremeno igrao za Borac, ranije obavljao i funkciju sportskog direktora, te pomoćnog trenera.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana